Hlavní obsah

Sparta potřetí v sezóně porazila Mladou Boleslav, nyní 3:1

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté pražské Sparty porazili i potřetí v probíhající sezóně Mladou Boleslav, tentokráte 3:1 na jejím ledě. Středočeši si tak připsali šestou porážku za sebou. Hostům k výhře pomohly i dvě využité přesilové hry.

Článek

Zápas byl domácí premiérou hned pro čtyři členy mladoboleslavského kádru. Poprvé se v Metrostav aréně představili bratři Vrbatové, Hunkes a v nové roli i kouč Šindel.

Otevřít skóre mohl ve druhé minutě Král, ale udeřilo na druhé straně, když Sparta potrestala faul Kočího na Netíka. Střelou bez přípravy prostřelil Šindeláře pohotový Langhammer.

Středočechy dostala do hry série přesilových her. Rozhodčí Pešina posílal na trestnou lavici jednoho hráče Sparty za druhým. Přestože Mladá Boleslav nejprve nevyužila 71 vteřin dlouhou výhodu pět na tři, čtvrtý přestupek hostů proti pravidlům již potrestala. Pöpperleho překonal Sýkora, jenž tečoval Důrasovu střelu.

Na začátku druhé třetiny měla opět šanci Králova formace, Handlovský však napodobil svého centra z úvodu první části a ani on gólmana soupeře nepřekonal. Hostům pomohla do vedení opět přesilová hra. Již po devíti vteřinách dokázali potrestat vyloučení Davida Vrbaty, když za Šindelářova záda prošla Hanzlíkova tečovaná střela od modré.

Mladší z bratrské dvojice Vrbatů i po návratu na led poutal pozornost častým dohráváním Pöpperleho i ve chvíli, kdy už měl brankář soupeře puk pod kontrolou. Na ledě se tak často jiskřilo, neboť hostům se tento taktický prvek Středočechů ani v nejmenším nezamlouval.

Díky nepříznivému stavu se domácí tlačili stále více do útoku, Sparta se naopak snažila pozorně bránit a čekala na šanci z rychlého protiútoku. Ve třetí dvacetiminutovce se hosté hned několikrát dostali do přečíslení dva na jednoho, třetí gól však přidat nedokázali.

Mladé Boleslavi na druhé straně k vyrovnání nepomohla ani další přesilová hra. V závěru, když se domácí pomalu chystali na power play, dostal se do samostatného nájezdu Látal a bez problémů překonal Šindeláře.

BK Mladá Boleslav - Sparta Praha 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Sýkora (Důras, Kočí) - 5. Langhammer (Ton), 29. Jan Hanzlík (Langhammer), 59. Látal (Hromas, Jan Hanzlík). Rozhodčí: Pešina - Prchal, Čížek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:2. Diváci: 4100 (vyprodáno).
Mladá Boleslav: Šindelář - Hunkes, Schnabel, Jindra, Kočí, Posmyk, Mocek - R. Vrbata, D. Vrbata, Důras - Nouza, Král, Handlovský - Padělek, Boháč, Benda - Rod, Sýkora, R. Pšurný. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.
Sparta Praha: Pöpperle - Ptáček, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, L. Procházka, Černošek, Jerofejevs - Netík, D. Výkorný, Kratěna - Ton, Langhammer, Koreis - Látal, Podlešák, Hromas - Mrňa, Hrdel, Kafka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: