Hlavní obsah

Zlín - Č.Budějovice 5:4Zlín přes vedení 3:0 porazil Jihočechy až po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Leška 1 : 0
15. Nosek 2 : 0
21. Hamrlík 3 : 0
24. Veselý 3 : 1
36. Toman 3 : 2
48. Kollár 4 : 2
48. Hudec 4 : 3
49. Kůrka 4 : 4
65. Hamrlík 5 : 4

ZLÍN

Hokejisté Zlína vyhráli v zápase 36. kola nad Českými Budějovicemi 5:4 po samostatných nájezdech. Berani v zápase vedli již 3:0, později 4:2, nicméně předposlední celek tabulky vyrovnal a vynutil si prodloužení. V něm rozhodující branka nepadla, a tak ke slovu přišly penalty. Při nich byli šťastnější domácí a získali bonusový druhý bod. Hosté si na své konto připsali již čtvrtou porážku za sebou, tentokrát však alespoň bodovali.

Článek

Trenér Bokroš přivezl na Moravu pouze tři kompletní útoky. Domácí měli do utkání raketový nástup. Na konci druhé minuty byl vyloučen budějovický kapitán Veselý. Zlín početní výhodu využil za necelou minutu, když gólmana Kováře prostřelil Leška. Hosté hráli první přesilovku na začátku deváté minuty, když za katr odešel Lučka. Vyrovnání měl na holi Duda, ale Murín skvěle zasáhl.

Na druhé straně se zaskvěl ukázkovým semaforem Kovář po šanci Rachůnka. Ve 14. minutě se při avizovaném vyloučení Frola strhla na ledě menší potyčka, po které vyfasovali oba kohouti čtyřminutové tresty. Zlín následnou přesilovku opět využil, neboť obránce Nosek pálil přesně od modré čáry a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Budějovice měly ještě v závěru přesilovku, Huml mířil vedle a domácí se obětavým výkonem ubránili.

Zlín měl podobně jako v úvodní třetině výborný nástup i do druhé dvacetiminutovky. Brankář Kovář lovil kotouč ze své sítě již po 26 sekundách po střele obránce Hamrlíka od modré čáry. Hosty však zlínský náskok nesrazil do kolen, přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a Veselý snížil.

Domácí měli možnost zvýšit svůj náskok při dalších dvou početních výhodách. Především při prohřešku Dudy se v útočném pásmu usadila Leškova formace, ale hosté se ubránili. Jihočechy dostala zpět do hry 36. minuta. Obránce Toman nahodil kotouč od červené čáry a zlínský gólman se červenal, neboť si puk trestuhodně srazil za svá záda. Murín odjel na střídačku a jeho místo zaujal náhradník Biegl.

Ve třetím dějství se Budějovice vzchopily na obrat v zápase, i když Kollár nejdříve vrátil Zlínu dvoubrankový náskok. Zlom nastal v 49. minutě, když Jihočeši v rozmezí 29 sekund vstřelili dva góly a vyrovnali. Hosté nejdříve bleskurychle využili za čtyři sekundy zásluhou Hudce přesilovku a z dalšího protiútoku mířil přesně Kůrka. Ještě před koncem třetí třetiny mohli rozhodnout Balaštík a Köhler, ale hosté se ubránili.

Rozluštění dramatického zápasu nepřineslo ani nastavení. V něm Zlín nevyužil přesilovku, ve které Kováře téměř neohrozil. Do konce nastaveného času branka nepadla, a tak rozhodly až samostatné nájezdy. V nich se trefili domácí Hamrlík a Leška, zatímco budějovický celek vyšel střelecky naprázdno, když Biegla nepřekonali Toman a Kůrka.

RI Okna Zlín - Mountfield České Budějovice 5:4 po sam. nájezdech (2:0, 1:2, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Leška (Köhler, Galvas), 15. Nosek (Rachůnek, Kollár), 21. Hamrlík (Leška), 48. Kollár (Köhler), rozhodující sam. nájezd Hamrlík - 24. Veselý (Duda, Vak), 36. Toman, 48. M. Hudec (Gulaš, Huml), 49. Kůrka (Mertl). Rozhodčí: Jeřábek - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:1. Diváci: 4720.
Zlín: Murín (36. Biegl) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Ondráček, Balán, Záhorovský - M. Pšurný, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
České Budějovice: Jakub Kovář - L. Poživil, Gřegořek, Toman, Vydarený, Frolo, Jareš - Gulaš, Huml, M. Hudec - Kůrka, Hřebejk, Mertl - Duda, Vak, Veselý. Trenéři: Bokroš a Tlačil.

Reklama

Související témata: