Hlavní obsah

Mladší z Vrbatů Pöpperleho nerozhodil

PRAHA

Ze společného působení ve Spartě se znají dokonale. Včera se ale mladoboleslavský forvard David Vrbata s Tomášem Pöpperlem řádně škorpili.

Článek

Jeden z jejich soubojů skončil dvouminutovým trestem pro gólmana Pražanů, jenž svého bývalého spoluhráče zarazil zpátky do své branky. „On mě tam narval, měl jsem pocit, že do mě ještě kopne. Tak jsem do něj strčil, ale pak to od něj bylo divadlo. Typický David Vrbata,“ mávl Pöpperle rukou. Trest za něj odpykal Petr Ton, dál už jednička Sparty působila jistě.

Mladší ze sourozeneckého dua boleslavských posil ale odmítal, že by byl záměr posledního celku tabulky sparťanského gólmana atakovat. „Nemyslím, že bych do něj chodil nějak moc. Při té situaci mě shodil do brány, byl trochu nervózní,“ nabídl svoji verzi Vrbata. ¨

Jejich souboje se ale prý mimo led nepřenesou. „Nedělali jsme z toho vědu, popřáli jsme si vše nejlepší do nového roku,“ líčil Pöpperle. „Byl jsem ve Spartě čtyři sezóny, tak to pro mě trochu zvláštní zápas byl, ale všechno to bylo v zápalu boje. Během utkání nemůžu být s nikým kamarád, ale po něm si můžeme zavolat nebo jít spolu na kafe,“ vykládal Vrbata, jenž se při jednom z dalších četných soubojů dočkal zastání i od svého slavnějšího bratra Radima. „Přece je nenecháme jít čtyři na jednoho, spoluhráči si musí pomoct,“ tvrdila posila z Tampy.

Reklama

Související témata: