Hlavní obsah

Neumannová získala čestné občanství v italském městě Tesero

TESERO

Olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová se v pátek stala čestnou občankou Tesera, italského města v údolí Val di Fiemme. Šéfka organizačního výboru mistrovství světa v Liberci převzala ocenění v pátek ráno na tamní radnici z rukou starosty Giovanniho Delladia. Ve Val di Fiemme o víkendu vyvrcholí Tour de Ski, na které se Neumannová podílela i jako organizátorka Pražské lyže.

Článek

Neumannová při slavnosti prozradila, že toto čestné občanství pro ni hodně znamená. "Tady jsem zažila důležité momenty ve své kariéře, prožila silné emoce," nechala se Neumannová slyšet podle tiskové zprávy italských pořadatelů Tour de Ski. Právě ve Val di Fiemme startovala v roce 1991 na svém prvním mistrovství světa a 15. místem tu také získala první bod do SP, slavila tu také dvě ze svých 18 vítězství v seriálu.

"Ráda se sem vracím, v Teseru a Val di Fiemme jsem našla mnoho přátel," dodala Neumannová, jež už v minulosti získala čestné občanství i v rakouském zimním středisku Ramsau. Zároveň také pozvala mladé lyžaře z tamního lyžařského klubu Cornacci do České republiky, kde po jejím boku budou moci po mistrovství světa v Liberci týden trénovat.

Reklama