Hlavní obsah

Liberec - Litvínov 4:3Hokejisté Liberce porazili extraligového lídra Litvínov 4:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Klimenta 1 : 0
13. Šachl 2 : 0
19. Moravec 3 : 0
37. Kubinčák 3 : 1
50. Trávníček 3 : 2
53. Pletka 4 : 2
60. Hübl 4 : 3

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili ve 37. kole extraligy 4:3 vedoucí Litvínov, i když opět prohráli prostřední dvacetiminutovku. V severočeském derby pomohly Bílým Tygrům k výhře po dvou předchozích porážkách tři využité přesilovky.

Článek

Bílí Tygři se hned od úvodních vteřin zakousli do svého soupeře a gólmana Fraňka v hostující svatyni vyzkoušeli nadějnými pokusy Šimánek a Pabiška. Chvilku nato spálil po akci Šachla stoprocentní šanci Blatný, ale déle než do konce třetí minuty Franěk svou klec před pohromou neochránil. Klimentovi navíc ke gólu velmi pomohl, neboť domácí útočník střílel bekhendem po ledě z hodně velkého úhlu.

Lídr extraligy se dostal na delší čas do útočného pásma teprve v osmé minutě zásluhou přesilovky po vyloučení Zíba, situaci s výhodou jednoho hráče v poli však sehrál špatně a větší šanci si nevypracoval. Ve 12. minutě vystřelil přes obránce jedovatou ránu Nedvěd, Franěk stihl na poslední chvíli zareagovat a puk vytěsnil. Se štěstím vzápětí přežil i dvě vyložené šance Podkonického, jenž nedokázal přehodit jeho beton.

Chvilku na to se však domácí přece jen dočkali druhého úspěchu. Skrze několik hráčů před sebou vypálil v přesilovce z modré čáry Modrý, Franěk vyrazil puk přímo před Šachla a pro něj nebyl problém ho doklepnout do branky. V pěti proti čtyřem hráli vzápětí i hosté, Reichlovu přihrávku ale nasměroval Černý z brankoviště pouze mimo a navíc bruslí. Neškodnému soupeři navíc zasadil třetí ránu bombou od modré čáry Moravec.

Také druhá dvacetiminutovka začala náporem domácích. Poté co Franěk zázračně zlikvidoval šanci Kašpaříka, poskakoval kotouč za jeho zády těsně před brankovou čárou, ale jako první se k němu dostali hosté a odehráli ho do bezpečí. Hned nato byl v obrovské šanci Zíb, branku však minul. Stejně si vedl ve 25. minutě i Šimánek, jehož pohotově našel aktivní Nedvěd, který nastoupil poprvé po třízápasovém trestu za faul na mladoboleslavského Drábka.

Před Bílými Tygry se vzápětí otevřela možnost další přesilové hry. Místo tlaku na Fraňkovu klec však ujel domácím zadákům Černý, kterého zastavilo až hákování Jiruše. K nařízenému trestnému střílení se rozjel Lukeš, při zakončení ale minul Fikrtovu pravou tyčku.

Po opětovném zahájení hry se hra přesunula do obranného pásma Litvínova, kde Žabkovu střelu Franěk pouze vyrazil a Nedvěd z krkolomné pozice dokázal dopravit kotouč do branky. Poloodkrytou síť však rozvlnil až krátce po hvizdu sudího Šindlera, který akci ukončil kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.

Ani ve zbytku prostřední třetiny nic nenasvědčovalo tomu, že Liberečtí s ní mívají velké problémy a hosté v ní naopak obvykle kralují. Po velké šanci Kašpaříka, jehož vychytal Franěk, však našlápl Trávníček a po nenápadné akci snížil na rozdíl dvou branek úspěšnou dorážkou Kubinčák. Ve 38. minutě mohl při přesilovce vrátit domácím klid Nedvěd po nahrávce Podkonického, Franěk byl však znovu na místě.

Gól naděje jako kdyby byl pro hosty politím živou vodou. Ve třetím dějství se ujali taktovky a Liberec nepouštěli prakticky do žádných šancí, sami však naráželi na Fikrta. V 50. minutě však přece jen snížil na rozdíl jediné branky pohotovou dorážkou Trávníček a zdálo se, že zápas směřuje k dramatické koncovce. Vše bylo ovšem po chvilce jinak. Plodek dorážkou v přesilovce ještě neuspěl, ale poté, co Franěk neudržel Jirušovo nahození od modré, zvýšil na 4:2 Pletka.

Výhru domácích podtrhl Podkonický při kvalitní boxerské vložce s Kubátem, 49 vteřin před koncem snížil Viktor Hübl, na body už však hosté ani přes oddechový čas a krátkou power play nedosáhli.

Bílí Tygři Liberec - Litvínov 4:3 (3:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 3. Klimenta (Plodek, J. Moravec), 13. Šachl (Modrý, Blatný), 19. J. Moravec (Plodek, Podkonický), 53. Pletka (Jiruš) - 37. Kubinčák (Švarný, Trávníček), 50. Trávníček (Kubinčák), 60. V. Hübl (Trávníček, Kubinčák). Rozhodčí: Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:8, navíc Podkonický - Kubát oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Fikrt - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Derner, Holub, Modrý, Žabka - Nedorost, Kašpařík, Pletka - Šimánek, P. Nedvěd, Pabiška - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Plodek, Podkonický. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st. a Kapoun.
Litvínov: Franěk - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Bahenský, Branda, Jenáček - Jánský, Heinisch, Šinkovič. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: