Hlavní obsah

Slávista Bednář: Hrát ve třech lajnách mi vyhovuje

PRAHA

Po sérii neúspěchů to vypadá, že se úřadující mistr zvedá. Slavia vyhrála již tři zápasy v řadě a poskočila na čtvrté místo. V pátečním duelu s Třincem na sebe upozornila zejména formace Bednář-Červenka-Sklenář, která obstarala čtyři z pěti branek. Jaroslav Bednář si pak připsal za gól a dvě asistence tři body. „Do mužstva se vrátila pohoda. Určitě to ale ještě není takové, jaké bychom si to představovali,“ tvrdí slávistický kanonýr.

Článek

Vaše řada s Červenkou a Sklenářem byla u čtyřech z pěti gólů. Zdá se, že posledně jmenovaný do vaší formace zapadl parádně.

Určitě. Je to šikovný talentovaný hráč, v poslední době navíc přidal na důrazu. Vrací se mu to gólově. Navíc nám to dnes sedlo, výborně jsme se doplňovali. Zápas jsme si celou dobu užívali.

Trenéři vás v poslední době posílají na led poměrně často. Jak si užíváte větší vytíženosti?

Jsem rád. Pro hráče je dobré, když je v tempu. Myslím si, že zápasy předtím jsem byl na ledě ještě víc. Dokonce jsem se přistihl, že hraji ve třech lajnách. Mně to vyhovuje, člověk je víc ve hře, má víc puků, dostává se víc do šancí. Je to jedině dobře. A navíc nemusí tolik trénovat.

Vaše trefa ze druhé minuty byla nacvičenou akcí?

Vůbec ne. Jsem rád, že mě tam Roman (Červenka) krásnou žabičkou, kterou si na tréninku dáváme pořád, našel. Tam už to nebylo těžké dát do prázdné brány. Nicméně mě mrzí další dvě šance, při kterých jsem zaspal. Dneska jsem toho zpackal hodně. Ale zase jsme si to užívali.

Při jedné z oněch neproměněných šancí to vypadalo, že chcete spíše pobavit diváky a Čechmánka v brance „vykoupat“. Je tomu tak?

Určitě. Dá se říct, že to tak bylo. Kdyby o něco šlo, kdyby se třeba hrálo play-off, neváhal bych a hned střílel nahoru.

Slavia vyhrála potřetí v řadě. Je prosincová krize definitivně pryč?

Spíš bych řekl, že se do mužstva vrátila pohoda. Budu se opakovat. Možná to bude znít blbě, ale na vrácenou formu nevěřím.

Proč?

Pro mě to je o přístupu a bojovnosti. Když k tomu budeme přistupovat jako dneska, kromě druhé třetiny tedy, nemáme se čeho bát. Zjednodušili jsme určité věci, vrátilo se k nám i štěstí. Té vzestupné tendence si musíme vážit.

Bojovnost se ukázala i v první třetině, kdy jste obětavou hrou přečkali dvouminutové dvojnásobné oslabení ...

Když se nedaří, je potřeba na ledě nechat úplně všechno, padat po hlavě do střel. Jakmile hráč skočí na led, musí odvést tu svou práci, od které tam je. To je jediná cesta, jak vyhrávat zápasy.

V době nezdarů jste říkal, že zlepšit přístup musí každý hráč. Myslíte, že už je to po této stránce v pořádku?

Určitě to ještě není takové, jaké bychom si to představovali. Je potřeba hrát celých šedesát minut, dneska jsme druhou třetinu zase vypustili nebo podcenili. Vynahrazuje to štěstí.

Cítíte na hře mužstva větší lehkost?

Jo, jo. Je to jedno s druhým. Když se nedaří, s pukem si tolik nedovolíš. A naopak. Navíc výborně chytá Standa (Neruda). Prožíváme jedno z lepších období.

Sledujete vyrovnanou tabulku? Ještě před pár koly jste byli osmí, teď jste poskočili na čtvrtou pozici.

Ono je jenom dobře, že jsme si prošli tím ohněm. Doufám, že už takové zaváhání nedopustíme. Horší by bylo, kdyby nás to postihlo na konci ledna nebo v únoru. Z toho se těžko dostává.

Reklama

Související témata: