Hlavní obsah

Jsme nervózní a žalostní v koncovce, litují plzeňští hokejisté

PLZEŇ

Kapitán Martin Straka stejně jako jeho plzeňští spoluhráči v úterním duelu proti Mladé Boleslavi ztroskotali na gólmanu Janu Cháberovi. Ani jednačtyřicet střel nestačilo domácím na překonání hostujícího mága v brance Středočechů a modrobílí prohráli 0:3. „Chybělo nám sebevědomí, musíme se z toho oklepat,“ prohlásil Straka.

Článek

Několikrát vytasil Chábera proti pokusům domácích neuvěřitelné zákroky, několikrát stálo při čtyřiadvacetiletém brankáři štěstí. „Koncovka byla žalostná, ale jejich brankář byl zároveň vynikající,“ uvědomoval si kapitán Plzně Martin Straka. „Ke konci zápasu stoupala nervozita,“ přiznal.

„Fanoušků je mi líto,“ dodal Straka na adresu plzeňských příznivců, kteří museli sledovat tristní produktivitu svých miláčků, kteří již ve druhém klání za sebou neskórovali. "Po zranění Fabuše se nám citelně snížila síla v útoku," žehral kouč Pavel Hynek nad přetrhanými vazy a sešroubovanou kostí slovenského forvarda, který v 34 zápasech nasbíral 32 kanadských bodů za 17 gólů a patnáct asistencí.

Pro Plzeň je situace o to horší, že ze zadních pozic se na ni dotahují další týmy a play-off se nezadržitelně blíží. Západočeši by letos konečně rádi postoupili do vyřazovacích bojů, neboť vloni vypadli v předkole s Kladnem. Právě tým okolo Patery s Procházkou ztrácí na svěřence Pavla Hynka jen tři body. „Je to složitější, protože se blíží konec základní části,“ je si vědom Straka.

„Měli bychom se uklidnit, před námi je ještě dost zápasů,“ burcuje mužstvo Straka před těžkým čtvrtečním zápasem na Spartě. „Je třeba více střílet, pomohl by nám i náhodný gól,“ vzhlíží k duelu proti pražskému celku Peter Smrek. „Nesmíme sklopit hlavy a dál bojovat,“ doplnil svého slovenského krajana Roman Tomas, jenž byl vyměněn právě z týmu extraligového nováčka za Michala Důrase. „Asi budu oblíbencem místních fanoušků,“ reagoval ironicky na nepříjemné skandování plzeňských diváků: „Tomas ven - Míša Důras“.

Před blížícím se koncem přestupního termínu by mužstvo Lasselsbergeru do kádru rádo získalo novou krev, která by mohla pomoci udržet postupové příčky pro play-off. „Snažíme se,“ ujistil generální manažer Straka. „Každý den žhavíme telefon,“ pousmál se. „Chceme však, aby případné posily měly smysl do budoucnosti,“ dodal Straka. Mohl by být v hledáčku Plzně také útočník Radek Duda? „Uvidíte...,“ odvětil Straka.

Reklama

Související témata: