Hlavní obsah

Vítkovický Burger: Jedině branky nám mohou pomoci z bryndy

Z posledních deseti extraligových zápasů prohráli hokejisté Vítkovic plných sedm a zmítají se v krizi. Po Novém roce zvítězili Hadamczikovi svěřenci jen dvakrát, v posledních dvou zápasech dali dvě branky. "Nějak jsme se zasekli a ve všem, co na ledě uděláme, je křeč. Topíme se v tom čím dál víc," uvědomuje si útočník Jiří Burger, jehož týmu patří pátá příčka.

Článek

Stojí za trápením mužstva, které z devíti zápasů po prosincové reprezentační pauze vytěžilo pouze šest bodů, jen početná marodka?

Těžko lepíme sestavu, vždyť chybějí klíčoví hráči jako Petrovický, Varaďa nebo Trnka, předtím to byli i Šimíček a Barinka. Hokej je ale o gólech a my je nedáváme. Nějak jsme se zasekli a ve všem, co na ledě uděláme, je křeč. Zkrátka nehrajeme dobře a topíme se v tom čím dál víc.

Trenér Hadamczik si už delší čas stěžuje na to, že ani zkušení hráči, a vy jste jedním z nich, se neprosazují v přesilovkách. Co vy na to?

Co mám říkat, trenér má pravdu. Naše herní neduhy se přenášejí i do přesilovek, které hrajeme hodně špatně a to nabourává psychiku.

Vítkovice do poloviny základní části zdobilo, že uměly vyvinout tlak na branku a byly důrazné v zakončení. Proč jste upustili od takového stylu hry?

To bych rád věděl. Přitom se o tom v kabině bavíme pořád, neustále to nacvičujeme, ale v zápase to bohužel prodat neumíme.

Za posledních šest kol jste dokázali vstřelit jen 11 branek...

To je právě ono. Jsme v bryndě a ven z ní nám pomohou jedině góly. Můžeme hrát, jak chceme, ale bez vstřelených branek vyhrávat nelze a na ledě nás doslova ničí situace nedáš, dostaneš.

Reklama

Související témata: