Hlavní obsah

Mladá Boleslav nepřestává šokovat, skolila i mistrovskou Slavii

Jan ŠkvorSport.cz

Extraligový nováček z Mladé Boleslavi potvrdil vynikající formu z poslední doby, když na v zápase 42. kola překvapivě zvítězil na ledě mistrovské Slavie 5:7. Pražanům se sice čtyřikrát povedlo srovnat, na gól Nouzy z 57. minuty už ale odpovědět nedokázali. Středočeši vyhráli pošesté za sebou a na desáté místo, které zaručuje účast v předkole play-off, už ztrácejí jen sedm bodů. Slavia naopak po sedmi vítězných zápasech padla.

Článek

Mladá Boleslav do Prahy přijela bez gólmana Chábery a obránce Posmyka, kteří v klubu hostují z Českých Budějovic. Jihočeský klub tvrdí, že extraligový nováček nedodržel splátkový kalendář, proto si k 15.1. nárokuje jejich návrat. Pokud by i po tomto datu oblékali dres Boleslavi, klubu by v krajním případě hrozila kontumace příslušných utkání.

I bez dvou opor ale vstoupili Středočeši do zápasu aktivně, za což byli odměněni v deváté minutě, kdy střelou nad lapačku otevřel skóre Benda. Slávistický gólman Stanislav Neruda tak v součtu s předchozími zápasy inkasoval po 139 minutách a 49 vteřinách! Za necelých pět minut navíc musel lovit puk ze sítě podruhé. Radim Vrbata spíše baseballovým způsobem trefil puk ve vzduchu tak šikovně, že Neruda neměl nárok zasáhnout.

Tři góly během necelé minuty

Kdo z diváků opustil na konci sedmnácté minuty na chvilku hlediště, propásl hned tři gólové momenty. Nejprve napřáhl na modré Drtina a těsně před brankářem Šindelářem tečoval puk do sítě Doležal. Za dalších třiatřicet vteřin už bylo srovnáno. Červenkův blafák do bekhendu ještě Šindelář včasným vysunutím hole zmařil, na z druhé vlny přijíždějícího Vašíčka ale zívala prázdná branka, kterou sváteční střelec neměl problém trefit.

Radost domácích fandů ještě ani nestačila skončit, když Boleslav znovu vedla. Handlovský sice svůj blafák nedotáhl, před brankovištěm se ale srazili obránci Kolařík se Slobodou, od jejichž těl se puk pomalu dostal až za čáru. V 28. minutě Šindelář fantasticky lapil Žižkovu střelu zblízka, kotouč mu ale propadl pod tělem a Hruška jej z necelého půl metru poslal do branky.

V třiatřicáté minutě šli hosté potřetí v zápase do vedení. Nouza se ještě ve středním pásmu elegantně zbavil Kubeše, předložil puk Královi, který nekompromisně zavěsil pod horní tyčku. I potřetí ale Slavia dokázala odpovědět, v 35. minutě nechala hostující obrana úplně na holičkách svého gólmana. Ten ještě pokryl střelu Vašíčka a dorážku Beránka, na další dorážku Hrušky už ale nestačil.

Rozhodl hrdina zápasu Nouza

V třetí třetině mohl znovu strhnout vedení na stranu Boleslavi Nouza, Neruda ovšem sklapl své betony včas. Posléze neuspěl ani David Vrbata, střelou z první trefil jen Nerudovo rameno. V polovině závěrečné části se už hosté dočkali. Při přesilové hře vypálil od modré ex-slávista Novák a dorážející Král vstřelil pátou branku svého týmu. Slavia ale dokázal srovnat i počtvrté, Červenkovu přihrávku zpoza branky přetavil v gól Kadlec.

Boleslavi ale v 57. minutě vrátil popáté vedení střelou mezi Nerudovy betony Nouza. Stejný hráč pak v 59. minutě pečetil výhru Středočechů gólem do prázdné branky. Nouza si tak v zápase připsal čtyři body za dva góly a stejný počet asistencí.

Slavia Praha - BK Mladá Boleslav 5:7 (2:3, 2:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 17. Doležal (Drtina), 18. Vašíček (Kraft, Červenka), 28. D. Hruška (Žižka, Beránek), 35. D. Hruška (Beránek), 55. Kadlec (Červenka) - 9. Benda (T. Sýkora), 14. R. Vrbata (Důras, D. Vrbata), 18. Handlovský (Nouza, J. Novák), 33. Král (Nouza), 50. Benda (J. Novák), 57. Nouza (Král), 59. Nouza (Důras). Rozhodčí: R. Svoboda - Bláha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:1. Diváci: 4628.
Slavia Praha: Neruda - Kadlec, Špelda, Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík, Vašíček - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Kraft, Červenka, Sklenář - Micka, V. Růžička ml., Doležal - T. Svoboda, Holec, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Mladá Boleslav: Šindelář - Hunkes, R. Bauer, J. Novák, Kočí, Mocek, Čížek - D. Vrbata, R. Vrbata, Důras - Nouza, Král, Handlovský - Kazionov, Benda, T. Sýkora - Padělek. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice