Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 2:3Šachl zajistil Liberci vítězství v prodloužení v Pardubicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Nedvěd 0 : 1
25. Nedorost 0 : 2
49. Pivko 1 : 2
59. Starý 2 : 2
63. Šachl 2 : 3

PARDUBICE

Hokejisté Liberce po vysoké výhře nad Spartou 7:1 vyhráli v pátečním utkání 42. kola extraligy na ledě třetích Pardubic a po výsledku 3:2 v prodloužení se posunuli do první desítky pro play-off. Domácí Moeller sice v třetí části smazal dvoubrankové manko, ale vítězství zajistil Bílým Tygrům v třetí minutě nastavení Petr Šachl.

Článek

Domácí mohli jít do vedení hned v úvodu zápasu. Ale hosté přečkali oslabení při vyloučení Nedvěda a pak sám zkušený centr po svém návratu z trestné lavici v sedmé minutě otevřel skóre. Pardubičtí si pak vybrali smůlu v 9. minutě, kdy musel kvůli zranění nohy odstoupit Tvrdík.

Obrovskou šanci na vyrovnání nabídli hosté Pardubicím na konci úvodní třetiny, ale hráči Moelleru nedokázali využít stovteřinovou přesilovku pět na tři. Paradoxně největší šanci si v ní vytvořili hosté, ale Kašpařík v nájezdu na Lašáka zaváhal.

Také úvod druhé třetiny domácím nevyšel podle představ a Severočechy v 25. minutě poslal do dvoubrankového vedení Nedorost, který tečoval Dernerovu dělovku od modré čáry. Liberečtí ve druhé třetině přehrávali domácí důraznější hrou, byli rychlejší a dobře bránili ve středním pásmu.

Ve 36. minutě potvrdili domácí střeleckou nemohoucnost, když nevyužili téměř dvouminutovou přesilovku pěti proti třem při vyloučení Blatného a Nedvěda. Stejně tak s dvojnásobnou přesilovkou naložili hosté, když v 38. minutě byli současně vyloučeni Havíř s Nakládalem.

Závěrečná třetina byla ze strany domácích velkým dobýváním ztracených pozic. Dlouho se jim ale nedařilo vyzrát na soupeřovu obranu a gólmana Fikrta. Ve 49. minutě ale už zúročil drtivý nápor domácích Pivko a dostal Moeller znovu do hry. V 55. minutě ujíždějícího Bartoviče zastavili domácí hráči faulem a rozhodčí po krátkém váhání nařídili trestné střílení, které ale Pletka neproměnil.

Zoufalý nápor Východočechů přinesl svoje ovoce. V 59. minutě vteřinu před koncem početní výhody skóroval Starý a vynutil tak prodloužení. V něm se štěstí přiklonilo na stranu Liberce, když v 63. minutě dal rozhodující gól Šachl.

Moeller Pardubice - Bílí Tygři Liberec 2:3 v prodl. (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 49. Pivko (Divíšek), 59. Starý (Koukal) - 7. P. Nedvěd (Klimenta), 25. Nedorost (Derner, Žabka), 63. Šachl (Blatný). Rozhodčí: Šindler, Claesson (Švéd.) - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Diváci: 9525.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Koma - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Tvrdík, Pucher, Somík - Klejna, Zohorna, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Liberec: Fikrt - J. Moravec, Jiruš, Žabka, Derner, Modrý, Zíb - Šimánek, Kašpařík, Podkonický - Klimenta, P. Nedvěd, Nedorost - Bartovič, Blatný, Šachl - Pabiška, Dušek, Pletka. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín