Hlavní obsah

Kladno - Ml. Boleslav 4:3Hornův hattrick zajistil Kladnu těsnou výhru nad Mladou Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Sýkora 0 : 1
14. Novák 1 : 1
22. Horna 2 : 1
24. Horna 3 : 1
43. Vrbata 3 : 2
50. Král 3 : 3
59. Horna 4 : 3

KLADNO

Hattrick Tomáše Horny pomohl hokejistům Kladna k výhře nad Mladou Boleslaví 4:3 v zápase 43. kola extraligy. Svěřenci trenéra Zdeňka Müllera tak uspěli v jedenáctém domácím zápase za sebou, hosté prohráli poprvé po předešlých šesti výhrách a klesli na poslední místo v tabulce. Rozhodující gól vstřelil Horna 117 vteřin před koncem základní hrací doby duelu.

Článek

Hosté opět postrádali dvojici Chábera - Posmyk, o jejíž hráčská práva se přou s Českými Budějovice. Oslabeni byli ale i domácí, kterým pro nemoc scházel člen elitní formace Martin Procházka.

Úvod patřil Mladoboleslavským, kteří se ve čtvrté minutě ujali vedení. Kazionovu přihrávku od mantinelu usměrnil za Kopřivova záda Sýkora. Kladno však mohlo rychle vyrovnat. Při vyloučení Kočího trefil tyč kapitán Patera. Na druhé straně zahrozil Handlovský, ale jinak měli více ze hry domácí.

Nakonec se jim podařilo i vyrovnat. Kalla ještě přesně nemířil, ale o pár vteřin později využil Novák menšího zaváhání Šindeláře. Ještě v první části však mladoboleslavský gólman svou chybu napravil, když i díky němu hosté přežili 43 vteřin dlouhé oslabení tří proti pěti. Možnost poslat Kladno do vedení měl zejména Diviš.

Po 70 vteřinách druhé části již Kladno vedlo, když Šindeláře překonal u tyčky pohotově dorážející Horna. Následně byl vyloučený Důras a přestože jeho faul Mladoboleslavští přežili, krátce po jeho návratu se podruhé prosadil Horna, který opět stál na správném místě u pravé tyčce. S hosty mohlo být ještě hůře při následných vyloučeních, která však extraligový nováček přežil bez inkasovaného gólu.

Šindelář udržel svůj tým ve hře i při sérii šancí na začátku třetí třetiny a jeho spoluhráčům se poté podařilo utkání zdramatizovat. David Vrbata dorazil za Kopřivu Bauerovu střelu od modré. Velkým problémem hostí byla i nadále nedisciplinovanost a z toho pramenící častá vyloučení. Osmý trest ale paradoxně hostům pomohl. Při Důrasově pobytu na trestné lavici se prosadit individuální akcí Král, jenž objel branku a protlačil puk za Kopřivu.

Zápas nakonec rozhodl v 59. minutě Horna, který se zapsal mezi střelce potřetí. Jeho gól však musel potvrdit videorozhodčí, neboť hosté reklamovali, že puk dostal do branky rukou či vysokou holí. Mladá Boleslav se poté snažila zariskovat a vyrovnat při power play, počtvrté však její hráči Kopřivu nepřekonali.

Geus Okna Kladno - BK Mladá Boleslav 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 13. V. Novák (F. Mrázek), 22. Horna (Frolík), 24. Horna (V. Novák, F. Mrázek), 59. Horna (Kalla, Frolík) - 4. T. Sýkora (Kazionov), 43. D. Vrbata (R. Bauer), 50. Král (Kočí). Rozhodčí: Hradil - M. Čech, Dřínovský. Vyloučení: 3:8. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 2954.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, A. Novotný, Hořava - Diviš, Patera, Bělohlav - V. Novák, F. Mrázek, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Čurilla, Steiler. Trenéři: Müller a Kasík.
Mladá Boleslav: Šindelář - Hunkes, R. Bauer, J. Novák, Kočí, Mocek, Čížek - D. Vrbata, R. Vrbata, Důras - Nouza, Král, Handlovský - Kazionov, Benda, T. Sýkora - Padělek. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata: