Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 3:2Koukal zajistil Pardubicím v prodloužení výhru nad Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Podlešák 0 : 1
11. Starý 1 : 1
34. Blažek 2 : 1
54. Podlešák 2 : 2
65. Koukal 3 : 2

Hokejisté Pardubic porazili ve 47. kole extraligy i díky dvěma gólům v přesilovkách pražskou Spartu 3:2 v prodloužení a drží se na druhém místě o dva body za vedoucí Slavií. Půl minuty před koncem nastavení rozhodl Petr Koukal. Sparta prohrála sedmý z posledních osmi zápasů, a přestože získala alespoň bod, po reprezentační pauze bude muset bojovat o udržení pozice v první šestce pro přímý postup do play off.

Článek

Domácím přibyl před utkáním v útoku na marodku k Divíškovi a Tvrdíkovi ještě Cetkovský, Sparta postrádala nově útočníky Broše s Kratěnou. V brance Pražanů dostal opět přednost před Pöpperlem Přikryl. Ve vyprodané ČEZ Aréně se hrálo v úvodu dlouho bez šancí, až v 9. minutě se dostali do tlaku při Pilařově vyloučení Pardubičtí. Starý nejdříve minul branku a pak útočník Kolář trefil z mezikruží tyč.

Vzápětí z ničeho nic už při plném počtu hráčů na ledě udeřila Sparta, když po Hromasově střele dorážel Podlešák. Moeller ale v 11. minutě vyrovnal při Netíkově trestu. Koukal předložil křížnou přihrávkou puk před odkrytou branku Starému a pardubický kanonýr si snadno připsal 24. trefu v sezoně. Pražané hráli ještě v úvodním dějství dvě přesilovky, ale neprosadili se.

V druhé části hosté přečkali oslabení a Lašáka vyzkoušel Výborný. Při Hromasově trestu pak nezužitkoval po najetí před branku Blažkovu přihrávku obránce Kolář a s koncem přesilovky spálil obrovskou šanci útočník Kolář. Před odkrytou brankou trefil jen lapačku ležícího Přikryla.

Po sérii vyloučení v polovině utkání se domácí ubránili v dlouhém oslabení, které přerušil Vykoukalův nedovolený zákrok. A když při hře čtyř proti čtyřem zůstal nepotrestán zákrok Snopka na Tona, Východočeši se dostali do početní výhody a podruhé v utkání ji využili. Po Čáslavově nahození se puk dostal ze skrumáže před Přikrylem před odkrytou branku a Blažek pohotově skóroval.

V třetím dějství Východočeši nevyužili dvou Netíkových vyloučení, naopak při tom druhém v 54. minutě po chybě obránce Koláře ztratili vedení. Puku se zmocnil Podlešák a svou druhou trefou v utkání vyrovnal. Necelou půl minutu před koncem běžné hrací doby mohl odvrátit prodloužení Koukal, ale Přikryla nepřekonal.

V prodloužení měla nejdříve šance Sparta, ale neskóroval tísněný Ton a skákající puk před odkrytou brankou netrefil Netík. Na konci nastavení ale domácí přečíslili Pražany, poté co Gulaši přišel o hokejku, a Koukal se sám před Přikrylem nemýlil.

Moeller Pardubice - Sparta Praha 3:2 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Starý (Koukal, Kolář I), 34. Blažek (Čáslava, Somík), 65. Koukal (Kolář I, Kolář II) - 9. Podlešák (Hromas), 54. Podlešák. Rozhodčí: Šindler - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:9, navíc Koukal (Pardubice) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Lojek - Somík, Blažek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Rákos, Koudelka, Klejna - Nahodil, Zahradník, Semorád. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Sparta Praha: Přikryl - Vykoukal, Jan Hanzlík, Pilař, Gulaši, Černošek, S. Hudec - Ton, D. Výborný, Netík - Hromas, Langhammer, Podlešák - Hrdel, Koreis, Kafka - Mrňa, Látal. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: