Hlavní obsah

Neúčast v play-off? To vás zákonitě musí napadnout, říká plzeňský Vlasák

PRAHA

Na konci první čtvrtiny hokejové extraligy byla Plzeň na třetím místě, v těsném závěsu za vedoucí dvojicí. Teď je situace úplně opačná. Západočeši prožívají nejtěžší krizi v sezóně, tabulkou se propadli až na desáté místo. V boji o účast v předkole play-off mají k dobru pouhé čtyři body. Vše vyvrcholilo nedělním debaklem se Slavií, kdy Hynkova parta během první třetiny pětkrát inkasovala.

Článek

Podobnou ostudu dlouho nezažil ani zkušený útočník Plzně Tomáš Vlasák. „Kdybych pátral v paměti, asi bych na něco přišel. Ale tohle byl opravdu extrém. Všichni jsme totálně zkolabovali,“ říkal smutným hlasem v rozhovoru pro Sport.cz Vlasák, který v den zápasu oslavil čtyřiatřicáté narozeniny.

Největším problémem Západočechů je psychika. Jakmile mužstvo poprvé inkasuje a soupeř se tak dostane do vedení, sebevědomí Plzně jde dolů. „Obrovskou roli hraje psychika. Dostaneme gól a strašně nás to srazí. Na ty naše se v poslední době naopak strašně nadřeme a jakmile prohráváme, je to strašně těžké,“ hledá Vlasák příčiny bídné hry svého týmu.

V šatně bylo ticho

Rychle inkasovaná branka v zápase se Slavií nastartovala v první třetině smršť dalších gólů v plzeňské síti. Po první třetině vedl úřadující mistr 5:0! „Byli jsme zdeptaní. V šatně bylo ticho. Následující dvě třetiny bylo z hlediska psychiky strašně těžké odehrát,“ popisoval Vlasák rozpoložení v kabině během první přestávky. V žádném případě by jej ale nenapadlo, aby zbylých čtyřicet minut zabalil. „Chtěli jsme to dohrát a o něco se pokusit. Už kvůli lidem.“

„Teď už je to trochu lepší, ale po zápase jsem byl úplně rozhozený,“ přiznával Vlasák, z jehož hlasu byl stále patrný smutek a zklamání. Ihned po skončení duelu si své k otřesnému představení řekli i trenéři. Další pohovory se prý dají očekávat i v následujících dnech. „Poslední dobou je těch porad moc. Nechci říct, že si jejich rady nebereme k srdci. To určitě ne. Nedaří se nám a zároveň víme, že teď už jde o všechno. Je to špatný, víc k tomu říct nejde,“ je naštvaný.

Play-out by byla katastrofa

Náskok Plzně na účast v předkole play-off tak před posledními pěti koly základní části činí pouhé čtyři body. Pokud se nezvedne, reálně jí hrozí boje o uchování nejvyšší soutěže. Zvlášť při současné formě Českých Budějovic. „Vnímám to moc dobře. Zákonitě vás to napadnout musí, protože vím, jaká je situace. Chceme udělat vše, aby se to nestalo. Zní to jako fráze, ale teď musíme co nejlíp odehrát nejbližší zápas a pak se připravit na ten další,“ burcuje Vlasák.

Podobný osud potkal Západočechy málem už v minulé sezóně. Po perfektním začátku tým postupně uvadal, předkolo-play off si vybojoval až na poslední chvíli. „Minulou sezónu jsme ještě o Vánocích byli čtvrtí, pak přišel strašný leden a propadli jsme se. Letos je to to samé. Fakt nevím, v čem to je.“

Jako na zavolanou přichází reprezentační pauza, během které se budou chtít dát Plzeňané dohromady. „Po tom výprasku nám přestávka přijde vhod. Po ní to může vypadat úplně jinak. Musíme potrénovat a zkusit něco vydolovat z posledních pěti zápasů.“ Na případný kolaps v boji o play-off Vlasák radši nemyslí. „Určitě bych nechtěl hrát play-out. To by byla katastrofa! Naděje umírá poslední a musíme se o to poprat,“ neskládá Vlasák zbraně.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články