Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 2:4Karlovy Vary poprvé v sezóně zdolaly Třinec, uspěly na jeho ledě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Dej 0 : 1
5. Skuhravý 0 : 2
20. Hluchý 0 : 3
25. Košťál 0 : 4
33. Vosátko 1 : 4
45. Kanko 2 : 4

TŘINEC

Karlovarští hokejisté získali v letošní extraligové sezóně na čtvrtý pokus skalp Třince. Energie zápas ve Werk Aréně rozhodla vynikajícím nástupem a čtyřmi góly v úvodních 26 minutách. Ačkoliv domácí ve druhé polovině přidali, stačili už jen porážku zmírnit na 2:4 a třetí prohrou za sebou dali v boji o postup do předkola play-off novou naději týmům za svými zády.

Článek

Vicemistři ovládli první třetinu. Živějším hostům hlavně v úvodu utkání domácí vůbec nestačili. Zahajovací tlak zužitkoval ve čtvrté minutě bekhendem Dej a vedení zdvojnásobil Skuhravý, který byl nejrychleji u vyražené střely Němce a volejem ji bez váhání poslal po ledě do branky.

Zakřiknutý Třinec se po karlovarském direktu o to hůře dostával do hry. Nepomohla ani silná zbraň v podobě přesilovky, i když se v ní Oceláři vůbec poprvé na delší čas usadili před Mensatorem. A to byla už jedenáctá minuta. Jednoduchý a přímočarý styl lehkonohých Západočechů ostře kontrastoval s těžkopádným Třincem.

Hosté celý zápas vyřešili už na přelomu první a druhé části dvěma využitými přesilovkami. Soupeře zmrazil 45 sekund po návratu z kabin Hluchý, který po Čuttově nahození tečovaným obloučkem přehodil ležícího Čechmánka. Další přesilovková spolupráce elitní karlovarské řady měla o necelých pět minut parametry dokonalosti: rychlou výměnu puku mezi Kumstátem a Skuhravým nekompromisní bombou bez přípravy zakončil Košťál.

Třinec byl na kolenou. Tribuny spustily ohlušující pískot a gólman Čechmánek přepustil místo náhradníkovi Vojtkovi. Hosty to přibrzdilo alespoň střelecky. Středním pásmem dále pronikali jako nůž máslem, ale pár nebezpečných situací pokazili nepřesností v koncovce.

Domácím otrnulo až po trefě Vosátka, po níž chytili druhý dech. Od 34. minuty měli navrch, ale jejich útočné snažení naráželo na bezchybného Mensatora. Třinec sice v úvodu poslední části propásl čtyřminutovou přesilu pět na čtyři, utkání přesto zdramatizoval Kanko, který na druhý pokus propasíroval puk do branky.

Více už ale Stavjaňův tým nesvedl. I když až do konce okupoval v neplodné převaze útočné pásmo, karlovarská obrana uhlídala palebný prostor před brankou a nedovolila domácím zdramatizovat zápas ani v závěrečné power play.

Oceláři Třinec - Energie Karlovy Vary 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Vosátko (D. Moravec, Polanský), 46. Kanko (Tomík) - 4. Dej (Hluchý), 6. Skuhravý (Němec), 21. Hluchý (Čutta), 26. Košťál (Skuhravý, Kumstát). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:11, navíc Hluchý a Skuhravý (oba K. Vary) oba 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 2741.
Třinec: Čechmánek (26. Vojtek) - Vosátko, Gureň, Seman, Malec, Sekeráš, Výtisk, F. Štefanka - Kanko, Martynek, Kováčik - D. Květoň, Peterek, V. Polák - Balej, Polanský, D. Moravec - Tomík, Hampl, Lušňák. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Dobroň, Čutta, Mudroch, Prošek, K. Černý, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hluchý, Dej, Sailer - Melenovský, Pech, Skladaný - Zucker, Zaťovič, Milan Procházka. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec