Hlavní obsah

Znojmo - Litvínov 3:2Předposlední Znojmo se proti Litvínovu střelecky probudilo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Svoboda 1 : 0
30. Meidl 2 : 0
32. Erat 3 : 0
35. Švarný 3 : 1
58. Branda 3 : 2

ZNOJMO

Hokejisté Znojma v zápase proti Litvínovu nenavázali na své předešlé dvě utkání bez vstřelené branky a porazili Litvínov 3:2. O výsledku souboje týmů z opačných pólů tabulky rozhodla druhá třetina, v níž domácí vstřelili všechny tři branky.

Článek

Litvínov se probral až v závěru, kdy ještě snížil při power play na rozdíl jediné branky, vyrovnat se mu už ale nepodařilo. Severočeši si tak připsali třetí prohru za sebou, z posledních osmi zápasů vyhráli v normální hrací době pouze jednou.

Úvodní třetina nabídla hodně nezáživný hokej. Na domácích ležel psychický balvan z posledních dvou zápasů, ve kterých nevstřelilo ani branku. Litvínov se ve zredukované sestavě představil sice se sedmi obránci, ale pouze třemi útočnými řadami. Opět jim chyběli Reichel a Viktor Hübl.

Hosté ale velice dobře bránili střední pásmo a nepouštěli soupeře příliš často k zakončení. I když Litvínov spoléhal na rychlé brejky, tak také vážněji Trvaje neohrozil. O jediný vzruch se postaral v 15. minutě domácí obránce Chvátal, který fauloval v cestě k sólovému úniku Jánského. Rozhodčí nařídili trestné střílení, při kterém ale Jenáčkovi při pokusu o kličku utekl kotouč a na Trvaje ani nestačil vystřelit.

Hned v úvodu druhé třetiny se konečně podařilo Orlům protrhnout 174 minut dlouhou střeleckou přestávku. Po Rýglově přihrávce brankáře Hübla překonal Svoboda. Po vytouženém gólu ze znojemských hokejistů spadla nervozita. Najednou mnohem přesněji kombinovali, stačili se uvolnit i ke střelbě. Výsledkem výrazného zlepšení byla také další dvě branky v "síti" litvínovského týmu. Ve 31. minutě se do listiny střelců zapsal Meidl a o necelé dvě minuty později při přesilovce přidal třetí gól Erat.

Teprve po této brankové sprše se začali hokejisté Litvínova opět probírat k větší aktivitě. Přidali na důrazu v osobních soubojích a ve 36. minutě při přesilovce překvapil obránce Švarný domácího brankáře Trvaje přesnou střelou od modré čáry do horního růžku. Korigovat výsledek mohl těsně před odchodem do šaten Jánský, který ujel domácím obráncům, ale po sólu trefil pouze břevno.

Podle znojemského scénáře se dlouho hrálo i v závěrečné třetině. K drtivému tlaku napomohla Znojmu nečistá hra soupeře, který se častými vyloučeními odsoudil pouze do role bránícího celku. Až po vyloučení Bičánka se dostal Litvínov do tlaku, sto sekund před koncem vyzkoušel Litvínov hru bez brankáře. Branda sice snížil na rozdíl jediné branky, na vyrovnání už ale hosté neměli čas.

Znojemští Orli - HC Litvínov 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Jar. Svoboda (Rýgl), 31. Meidl (Kucharczyk, Rýgl), 33. Erat (Dopita, Selingr) - 36. Švarný (Jenáček, Trávníček), 59. Branda (Trávníček). Rozhodčí: Hribík, Fraňo - Kiss, Jiří Svoboda. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:2. Diváci: 2216.
Znojmo: Trvaj - J. Mrázek, Bičánek, Tesařík, Chvátal, Rýgl, Mojžíš, Švrček - Erat, Dopita, Selingr - Jar. Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek - Kucharczyk, Meidl, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, Skuhrovec - Kubinčák, Branda, Lukeš - Jánský, Jenáček, Trávníček - Rindoš, Heinisch, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec