Hlavní obsah

Sparta počtvrté porazila Mladou Boleslav, nyní jasně 5:1

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty porazili ve 49. kole extraligy Mladou Boleslav 5:1. Stejně jako v předchozích třech soubojích probíhajícího ročníku povolili Pražané nováčkovi jediný gólový zásah a i napočtvrté vyhráli, přičemž všechny své branky vstřelili při nestandardním počtu hráčů na ledě.

Článek

Čtyřikrát Peražané skórovali v přesilovce a jednou v oslabení. Čtyřmi kanadskými body přispěl k výhře útočník Ondřej Kratěna, jež vstřelil dva góly a přidal dvě finální přihrávky.

V první třetině se především vylučovalo a sudí rozdali celkem 11 dvouminutových trestů. Šest z nich přitom bylo na straně hostí a Sparta z toho dokázala profitovat. Hned první prohřešek Schnabela po 105 odehraných vteřinách ztrestal po necelé minutě ranou od modré Pilař. Mladoboleslavští sice poté zvedli hlavu, několikrát ohrozili Přikryla a sami si vynutili dvě početní výhody, ale vše bez gólového efektu.

V 11. minutě to byli naopak domácí, kteří měli šanci hrát 95 vteřin v pěti proti třem a naložili s ní dokonale. Po učebnicově přesné souhře celé pětky, která byla na ledě, zavěsil puk pod horní tyčku z ideální střelecké pozice před brankovištěm Broš. V 16. minutě hráli Pražané opět více jak minutu a půl dvojnásobnou početní výhodu poté, co hosté přehnaně dlouho váhali se střídáním a právě přestupku hráčské lavice mohli litovat, neboť v klasické přesilovce zvýšil na 3:0 kapitán Výborný.

Do druhého dějství nastupovala s kratičkou výhodou dvou hráčů v poli Mladá Boleslav, ale její beznaděj podtrhl čtvrtý gól Sparty, který po skončení prvního z trestů vstřelil Kratěna snadnou dorážkou po Brošově akci. Přikrylovo kouzlo mohl ve 26. minutě odčarovat v obrovské šanci Handlovský po skvělé přihrávce Krále, ale domácí gólman si se štěstím poradil. Zákrok večera však Přikryl předvedl o deset minut později, kdy ve skluzu vychytal lapačkou Krále, jež střílel ve stoprocentní šanci do odkryté branky.

Sparta od čtvrtého gólu pozorně bránila, směrem dopředu se zbytečně netlačila a spíš šetřila síly na další důležité utkání, které ji čeká v neděli v Karlových Varech. Z poklidu ji nevytrhl ani čestný úspěch hostí, který po trochu náhodné kombinaci vstřelil na konci 42. minuty Padělek. O chvilku později však hráli Pražané půl minuty opět v pěti proti třem a konečný výsledek 5:1 i své úspěšné vystoupení završil vteřinu před koncem prvního trestu Kratěna.

Sparta Praha - Mladá Boleslav 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Pilař (Kratěna), 12. Broš (D. Výborný, Kratěna), 18. D. Výborný (Netík, Gulaši), 21. Kratěna (Broš), 46. Kratěna (Vykoukal, Ton) - 42. Padělek (Benda, T. Sýkora). Rozhodčí: Husička, Šindler - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 12:11, navíc Gulaši (Sparta) 10 min. Využití: 4:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5309.
Sparta: Přikryl - Pilař, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, S. Hudec, od 41. navíc Vojta - Látal, Broš, Kratěna - Ton, D. Výborný, Netík - Hromas, Langhammer, Koreis - Hrdel, Mrňa, Kafka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Kočí, J. Moravec, Zíb, Jindra, Schnabel, Mocek - Nouza, R. Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, D. Vrbata - Padělek, T. Sýkora, Benda - Gajovský, Rod, R. Pšurný. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice