Hlavní obsah

Vítkovice - Kladno 7:2Vítkovice jsou po výhře nad Kladnem stále bod za šestým místem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Burger 1 : 0
12. Klimek 2 : 0
21. Štefanka 3 : 0
22. Burger 4 : 0
30. Krenželok 5 : 0
37. Čurilla 5 : 1
42. Procházka 5 : 2
47. Krstev 6 : 2
55. Hruška 7 : 2

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili v utkání 50. kola extraligy Kladno vysoko 7:2 a na sedmém místě ztrácí v boji o přímý postup do čtvrtfinále play off na šestý Zlín stále jediný bod.

Článek

Kladno naopak po malátném výkonu přišlo o reálnou naději na účast v play off, protože dvě kola před koncem základní části ztrácí na desátý Třinec stále pět bodů. Dvě branky v dresu vítězů vstřelil kladenský odchovanec Jiří Burger.

Odevzdané Kladno nedělalo problémy. Krok drželo snad jen úvodních pět minut, na začátku však promarnilo přesilovku a pak už bylo vydáno zcela napospas výběru Aloise Hadamczika, který záhy získal dvougólový náskok a klid.

Orct do desáté minuty zlikvidoval dvě jasné příležitosti Strapáče s Šimíčkem, do třetice už ale kapituloval po dorážce Burgera, jenž otevřel skóre. Uběhla rovná minuta a Vítkovice vedly 2:0 - propagační Štefankovo nahození proklouzlo Orctovi mezi nohami a Klimek puk z úhlu zasunul do branky.

Ani pak se hosté nezmátořili a bezkrevným výkonem olemovali soupeři cestu k vítězství. Domácí měli utkání zcela ve své režii a od třetího zásahu Kladno uchránila po střele Kvapila jen tyčka.

Tolik štěstí Středočeši ve druhé části neměli. Už po 27 sekundách druhého dějství Štefanka zblízka napálil odražený puk potřetí do sítě, a když vzápětí Orct nezkrotil Krstevovu ránu, Burger zvýšil přesnou dorážkou vítkovický náskok na čtyři branky. Burger měl už ve 24. minutě nabito na hattrick, v oslabení si sice Orcta položil bekhendovým blafákem, ale trefil jen tyčku.

Kladenská defenzíva do poloviny utkání existovala jen v náznacích. Profitoval z toho i Krenželok, který vyrazil po pravém křídle a utěšeným švihem těsně nad ledem zavěsil popáté. Domácí stihli všech pět gólů vtěsnat do 19 minut. Další mohl připojit Klimek, po sólu z poloviny hřiště však přestřelil.

Vítkovice pak najely na úspornější režim a Kladno toho dokázalo využít alespoň ke chvilkové korekci nepříznivého skóre. Čurilla se po ojedinělé akci dostal k odraženému puku a bezpečně trefil odkrytou klec. Hned v úvodu třetí části Procházka v přesilovce tečoval do sítě ránu Nádašdiho, ale domácí v závěru vrátili rozdíl do pětigólové podoby. Ujčík po individuální akci neuspěchal zakončení, obkroužil branku a šestý gól ideálně naservíroval Krstevovi. Střelecký účet uzavřel Hruška, Kladno pak propáslo minutovou přesilovku pět na tři a potřetí v řadě prohrálo.

Vítkovice Steel - Geus Okna Kladno 7:2 (2:0, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Burger (Treille, Trnka), 12. Klimek (J. Štefanka), 21. J. Štefanka (Krenželok), 22. Burger (Krstev), 30. Krenželok (J. Štefanka, M. Barinka), 47. Krstev (Ujčík), 55. R. Hruška (Kvapil, Trnka) - 37. Čurilla (Bělohlav), 42. Martin Procházka (Nádašdi, Patera). Rozhodčí: Minář, Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 3985.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka - Klimek, J. Štefanka, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Kvapil - Treille, Burger, Hubáček - Strapáč, R. Hruška, Svačina. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Šmach, Hořava, Pavlas, Trončinský, od 22. navíc Kameš, D. Růžička - Diviš, Patera, Martin Procházka - Čurilla, F. Mrázek, Bělohlav - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články