Hlavní obsah

Červenkův hattrick zničil vítkovickou šanci

OSTRAVA

První hattrick play-off si připsal slávistický útočník Roman Červenka. Prostřední z jeho tří branek byla klíčová pro to, aby hosté zničili i druhou vítkovickou šanci na ukončení série. „Po velmi dobrém začátku jsme se ve druhé třetině skoro nedostali ke střele, ale pořád jsme si říkali, že nesmíme přestávat hrát. Přesilovka těsně před pauzou hodně pomohla, z ní padl šťastný, ale moc důležitý gól,“ tvrdil Červenka.

Článek

„Gól na 3:2 vrátil Slavii šťávu, dobře pak forčekovala a naopak my jsme ve třetí třetině vyhořeli,“ připustil vítkovický útočník Viktor Ujčík. „Předvedli jsme úplně jiný hokejový projev než v předchozích dvou zápasech na vítkovickém ledě, konečně hrajeme ve správném rytmu a hlavně jako tým,“ těšilo Červenku.

„Už když jsme se ve čtvrtek doma zvedli, tak jsem věřil, že při zopakování tak dobrého výkonu i v Ostravě, můžeme sérii dovést k sedmému zápasu. Přece jenom jsme dokázali Vítkovice trochu nalomit,“ doplnil se 6 góly na kontě už nejlepší střelec bojů o titul.

V domácí kabině zavládly rozpaky. „Nešlo nám to, jak jsme si představovali, hodně to ovlivnily dva góly na začátku. Přesto jsme to dotáhli a chtěli převrátit skóre, jenže jsme nedali šance a nechali se zbytečně vylučovat,“ tvrdil autor druhé vítkovické branky Juraj Štefanka.

Ostravský tým nevydělal ani na kvapné brankářské změně. „Bohužel mi tam dvakrát rychle spadlo. Sám jsem ale střídat nechtěl, trenér mi dal pokyn,“ líčil Jakub Štěpánek. „Kubu netrefovali puky a taky jsem čekal, že Pinc mužstvo trochu zvedne. Jenže opak byl pravdou, nepopral se s tím dobře,“ uvedl ke střídání kouč Alois Hadamczik s tím, že v Praze bude rozhodně chytat Štěpánek. „Slávisté nebyli zrovna jistí s Furchem a teď jim zatím funguje žolík Neruda, tak uvidíme, jestli to vydrží,“ uvažoval Ujčík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice