Hlavní obsah

Vykoukal dělovkou protrhl i síť. Zas takový dělostřelec nejsem, smál se

PRAHA

Málo vídaný moment nabídlo první semifinále mezi Spartou a Karlovými Vary. Za stavu 3:1 pro domácí se v 45. minutě při přesilové hře otevře volný prostor před sparťanem Jiřím Vykoukalem. Zkušený zadák proto postupuje s pukem až k vrcholu pravého kruhu, kde dlouze napřáhne. Lukáš Mensator ani nestačí zareagovat a kotouč už je v síti. I když... V brance se černá guma příliš dlouho nezdrží. Vykoukalův projektil byl tak důrazný, že protrhl i samotnou síť.

Článek

Sparťané se radují, rozhodčí jsou ale z celé situace poněkud zaskočeni. Okamžitě ukazují, že se o regulérnosti trefy pojedou poradit ke kolegovi u videa. „Vůbec jsem nevěděl, proč sudí jede k videu. Puk mi prolétl přesně mezi nohama, takže bylo jasné, že musel skončit někde uprostřed branky. Spíš jsem si myslel, jestli za mnou v brankovišti nestál ještě někdo ze sparťanů,“ odhadoval gólman Lukáš Mensator.

Překvapený byl i úspěšný střelec Jiří Vykoukal. „V první chvíli jsem si myslel, že se puk z branky rychle odrazil ven. Tak jsme se divili, protože i kluci říkali, že to jasně bylo v bráně. To se pak naštěstí potvrdilo. Nahoře (u videa) nikdo nespal, tak to bylo dobré,“ usmál se.

Vykoukala překvapilo, kolik volného prostoru mu před zakončením karlovarská obrana dopřála. Proto mohl s kotoučem na holi zamířit hodně blízko k brance. „Napřáhl jsem a čekal, jak brankář zareaguje. On stál a čekal, tak mně nezbývalo nic jiného, než ho prostřelit,“ popisoval osmatřicetiletý obránce.

Vykoukal: Sítě už jsou povolené

Mensator naopak očekával, že když už se Vykoukal dostal tak blízko jeho svatyni, zamíří spíše do její horní části. „Tady z té vzdálenosti jsem už nečekal, že bude střílet takhle nízko. Spíše jsem si myslel, že to půjde kolem ramen. Proto jsem se snažil chytat spíše rukama a tu hokejku jsem mu podvědomě zvedl. Bohužel mi to tam prošlo,“ litoval.

Ocenil ale, jakou bombu na něj Vykoukal vyslal. Byla to pěkná pecka. Byli jsme blízko sebe a ani jsem nestačil dokleknout. Měl tam spoustu času, to se v příštích zápasech nemůže stávat.“ Sparťanský bek ale svůj počin nijak přeceňovat nechtěl. „Byla to náhoda. Sítě se používají celou sezónu, tak už jsou povolené. Že bych byl takový dělostřelec, to ne.“

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec