Hlavní obsah

Sparta má nůž na krku, Karlovy Vary jsou krok od finále extraligy

PRAHA

Kdo v pondělním utkání ČP play-off O2 extraligy čekal nástup Sparty, byl zklamán. Karlovy Vary k výhře 5:2 vykročily exibiční třígólovou první třetinou, ve druhé části přidaly další dvě branky. Západočeši tak vedou v semifinálové sérii již 3:1 na zápasy a položili Spartě nůž na krk. K postupu do finále potřebuje Energie jediné vítězství. Další utkání je na programu ve čtvrtek na ledě Pražanů.

Článek

Po necelých třiceti sekundách hry mohl navázat na dvě branky z předchozího zápasu Jan Košťál, ale Tomáš Pöpperle, jenž nahradil v brance Přikryla, vyrazil jeho pokus vyrážečkou. Podruhé v rychlém sledu podržel Pöpperle, který chytal naposledy 25. ledna, svůj tým při nájezdu Lukáše Pecha, jehož kličku vyrazil pohotově levým betonem.

Na konci šesté minuty se již domácí mohli radovat. Defenziva Sparty zkolabovala ve svém pásmu, útočník Milan Hluchý se za brankou zmocnil puku a zpoza branky zasunul k levé tyčce. Domácí byli stejně jako v neděli aktivnější a odměnou jim byl další gól, který o necelých třicet sekund později zařídilo duo Kumstát - Skuhravý, když první jmenovaný šikovně tečoval puk za Pöpperleho.

Sparta toho v úvodním dějství příliš nevymyslela a hrozila především z brejků. Vážné ohrožení branky tak znamenala především teč Michala Broše ve 13. minutě, kterou Lukáš Mensator našel ve výstroji. Bezradnost Pražanů stvrdil v 15. minutě Lukáš Pech, který v signalizované výhodě dostal střelou pod víko domácí do třígólového vedení.

Mensator čaroval

Nástup do druhé části patřil Spartě, která měla co dohánět. Tlak hostů byl umocněn přesilovkou čtyř proti třem, jenže ani Ton ani Pilař domácího gólmana nepřekonali. Mensator uspěl také ve 26. minutě po několika dorážkách Davida Výborného. Zkázu pro Spartu znamenala čtvrtá branka domácích. Po levém křídle ujel ve 32. minutě Milan Procházka a svým pátým gólem v play-off vyhnal Pöpperleho z klece, kam se postavil Petr Přikryl.

Brankostroj domácích pokračoval o další dvě minuty později. Nerozchytaného Přikryla vyzkoušel od modré karlovarský matador Josef Řezníček a jeho střela rozvlnila brankovou síť. Za hrozivého stavu 0:5 se Pražané přeci jen dočkali, když v dvojnásobné přesilovce prostřelil Mensatora obránce Jiří Vykoukal ranou z mezikruží.

V úvodu třetí části se naskytla hostům další dvojnásobná výhoda, kterou dokázali zužitkovat. Michal Broš si nabruslil až před Mensatora a trefil přesně horní růžek karlovarské svatyně. Nervózní závěr poznamenaný častým vylučováním již hráči Energie zvládli a připsali si důležité třetí vítězství, čímž položili Pražanům nůž na krk a jsou krok od postupu do finále extraligy.

Karlovy Vary - Sparta Praha 5:2 (3:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Hluchý (Zucker), 7. Kumstát (Skuhravý), 15. Pech (Sailer), 32. Milan Procházka (Mudroch), 34. Řezníček (Němec) - 37. Vykoukal (D. Výborný, Kratěna), 43. Broš (Ton, Vykoukal). Rozhodčí: Homola, R. Polák - Hlavatý, Gebauer. Vyloučení: 10:9, navíc Melenovský 10 min. - Hrdel 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4016.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Mudroch, Prošek, Duben, Čutta - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Pech, Sailer, Dej - Kristek, Hluchý, Zucker. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Sparta: Pöpperle (32. Přikryl) - Pilař, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, L. Procházka, Černošek - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Netík - Hromas, Hrdel, Koreis - Kafka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Stav série: 3:1

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články