Hlavní obsah

VIDEO: Kapitán Straka věří, že jeho tým vrátí sérii do Plzně

PLZEŇ

Po prohraném středečním utkání se Slavií kapitán Plzně Martin Straka prohlásil, že semifinálovou sérii vrátí zpět na led ČEZ Arény. Západočechy čeká těžká práce, ale poslední krok je přeci nejtěžší. „Uděláme maximum, abychom se našim fanouškům ukázali ještě v neděli, protože si to zaslouží,“ nechal se slyšet Straka po prohraném středečním utkání.

Článek

„Máme na to, vrátit sérii do Plzně,“ myslí si Straka, jenž vévodí kanadskému bodování letošního play-off s 20 body (7+13), ale v domácím dvojzápase vyšel naprázdno. Zatímco v Praze zatížili Západočeši konto sešívaných jedenácti brankami, před svými fanoušky překonali obranu Slavie pouze dvakrát. „To je strašně málo,“ uvědomoval si Straka.

Plzeňští se neprosazovali ani v přesilových hrách. „Dělali jsme chyby, které se nesmí stávat, utkání se potom těžko dotahovalo,“ řekl Straka, jehož mužstvo naopak ve středu v početní výhodě dvakrát inkasovalo. „Slavia byla lepší,“ uznal zkušený forvard, ale zbraně Plzeň nesložila. „Otočit se dá všechno, přijde jeden blbý gól nebo špatné vyloučení a může to být úplně jinak,“ uvědomoval si šestatřicetiletý dříč ledu.

Plzeňského Martina Straku stíhá slávista Josef Beránek.foto: Právo/Milan Malíček

Modrobílí jsou nad propastí a pokud nechtějí ukončit sezónu v pražské O2 Aréně, pak musejí v pátek bezpodmínečně zvítězit. „Doufám, že nás to nakopne, protože nikdo nechce sezónu předčasně ukončit a už vůbec ne na Slavii,“ prohlásil bývalý hráč NHL. „Všichni kluci chtějí jet zpátky kvůli našim divákům, protože si to zaslouží,“ poděkoval domácímu publiku, které i za nepříznivého stavu podpořilo mužstvo mexickou vlnou.

„Diváci dokázali, že jsou skvělí,“ vyzdvihl Straka plzeňské publikum. „Závěr zápasu byl úžasný, fanoušci udělali atmosféru, která by měla být od začátku,“ doplnil zkušenějšího kolegu forvard Martin Adamský. „Šance vrátit sérii do Plzně určitě je,“ dodal Adamský s úsměvem. „Musíme začít zezadu, čekat na šanci a musíme se hlavně zlepšit v koncovce, protože ta byla žalostná,“ přidal Straka.

Hokejový útočník Plzně Martin Adamskýfoto: Právo/Michaela Říhová

Reklama

Související témata: