Hlavní obsah

Gólman Mensator: Hrát zase o titul beru jako satisfakci

Útočníky Sparty dováděl k šílenství. Brankář Lukáš Mensator byl jedním z pilířů, o které se mohli hokejisté Karlových Varů v semifinále play-off bezpečně opřít, a Západočeši se po roce znovu utkají se Slavií o extraligový titul. "Nejsme tým žádných velkých hvězd, ale máme dvacet lidí, kteří umějí bojovat a lehají si do střel," pochvaloval si čtyřiadvacetiletý gólman po rozhodujícím šestém utkání se Spartou.

Článek

Bylo hodně těžké udělat poslední postupový krok do finále?

Sehráli jsme jeden z lepších zápasů v sérii a bylo příjemné ji dotáhnout právě před našimi skvělými fanoušky. Rozhodlo, že jsme nepropadli panice, i když Sparta měla šance. Nepustili jsme ji do vedení a ve třetí části se povedlo odskočit na rozdíl dvou branek. Pak už to vypadalo dobře.

Co považujete za klíčové pro postup přes Spartu?

Nejsme tým žádných velkých hvězd, ale máme dvacet lidí, kteří umějí bojovat a lehají si do střel. Pro play-off se přesně takový styl hodí. Důležité bylo, že jsme se oklepali z úvodní porážky, na které se podepsala dlouhá pauza před semifinále, a dokázali pak vyhrát prodloužení druhého duelu na Spartě. To jsme už totiž hráli jako dobře organizovaný tým a doma na to navázali.

Asi není náhoda, že jsou Vary znovu ve finále...

Loni to byla pro všechny senzace, když jsme vyhráli sedmý zápas v Budějovicích a šli přes ně do boje o titul. Všude jsem pak slyšel, že to byla strašná náhoda, že jsme měli štěstí a nemůžeme to zopakovat. Beru tedy jako satisfakci, že jsme ve finále zase.

S jakými pocity si zopakujete boj o titul se Slavií?

Máme slávistům co vracet. Budeme se určitě snažit něco vyhrát v Praze, a když udržíme neporazitelnost na domácím stadiónu, může to vyjít. Začínáme ale doma, teprve pak se hraje třikrát na Slavii, uvidíme, co s námi ten netradiční rytmus udělá. Věříme si víc než loni, přestože tandem Bednář, Červenka je nejnebezpečnější v celé lize. I když se slávistům nedaří, vynoří se oni dva a dokážou je zvednout.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín