Hlavní obsah

Covid-19 a extraliga: Litvínov v karanténě, potvrdily se obavy v Pardubicích?

Praha

V hokejových Pardubicích si oddechli. Tři hráči Dynama, kteří byli ve čtvrtek okamžitě izolováni od zbytku týmu, protože přišli do kontaktu s nakaženými osobami, mají testy na covid-19 negativní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Pardubic Robert Kousal (vpravo) a Radoslav Tybor - ilustrační foto.

Článek

Klub tak pokračuje v přípravě na novou sezonu. První utkání odehraje 4. srpna v rámci poháru Generali Česká Cup na ledě Komety Brno.

Ve Zlíně kvůli pozitivnímu testu jednoho hráče dorosteneckého mužstva ve čtvrtek přerušili provoz zimního stadionu a všechny jeho prostory prošly kompletní dezinfekcí. Od pátku je PSG aréna opět v provozu.

Celý dorostenecký tým Beranů včetně realizačního týmu však byl umístěn do dvoutýdenní karantény a řídí se pokyny Krajské hygienické stanice Zlínského kraje. Hráči i trenéři všech kategorií podstoupili testy na koronavirus, zda nejsou nakaženy další osoby. Výsledky budou známy nejdříve v pátek.

Dosud jediným týmem seniorské extraligy, který byl umístěn do karantény, je Litvínov. Zatímco Hradec Králové přerušil přípravu do konce týdne z preventivních důvodů, u Chemiků byl na covid-19 pozitivně testován hráč A-mužstva.

Reklama

Související témata: