Hlavní obsah

Hokejisté Litvínova se po karanténě dnes vrátili do tréninku

Litvínov

Hokejisté Litvínova se po čtrnáctidenní karanténě kvůli koronavirové nákaze dnes odpoledne vrátili do přípravy na nový ročník extraligy. Přerušit ji museli ve čtvrtek 23. července po předchozím jediném dni tréninku na ledě poté, co byl na covid-19 pozitivně testován hráč A-týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Litvínova oslavují vítězství nad Kladnem a záchranu. Ilustrační foto.

Článek

"Nákaza koronavirem samozřejmě ovlivnila naši přípravu, protože jsme ztratili dva týdny. Je to věc, se kterou se musíme vypořádat a jít dále. Hráči se v rámci svých možností připravovali v domácím prostředí i během karantény podle plánů od kondičního trenéra," řekl klubovému webu Vervy trenér Vladimír Országh.

Hráči, realizační tým i část zaměstnanců klubu podstoupili během karantény dva testy. Ty kontrolní v úterý podle klubového serveru u všech potvrdily negativní výsledky. Do přípravy se vrací i nejmenovaný hráč, který byl 23. července pozitivně testován.

Dvanáctý tým uplynulého ročníku extraligy se může začít opět naplno chystat na nový ročník. "Každý den jsme navíc měli on-line porady, kde jsme měli prostor řešit i taktiku. Nyní se vracíme zpátky na led a v příštím týdnu nás už čekají zápasy, takže všechno musí proběhnout ve zrychlené formě, abychom byli na zápasy nachystaní," prohlásil Országh, který po minulé sezoně nahradil na lavičce Severočechů Vladimíra Kýhose.

Program přípravných zápasů:
Úterý 11. srpna: HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov (17:30; Generali Česká Cup)
Čtvrtek 13. srpna: HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary (17:30; Generali Česká Cup)
Pátek 14. srpna: Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov (18:00; Generali Česká Cup)
Úterý 18. srpna: HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec (17:30; Generali Česká Cup)
Čtvrtek 20. srpna: BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov (17:00; Generali Česká Cup)
Termín odloženého duelu HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav bude teprve potvrzen

První přípravný duel sehraje Litvínov v rámci Poháru Generali České pojišťovny v úterý v Karlových Varech. Zápasy z tohoto týdne - z úterka v Liberci a ze čtvrtka proti Mladé Boleslavi - byly odloženy na pozdější termín.

Reklama

Související témata: