Hlavní obsah

Gól Machovského? Už jich má víc než já, smál se Horák po debutu za Spartu

Vůbec poprvé přetáhl přes hlavu sparťanský dres v soutěžním klání a rovnou čelil klubu, kde se jako malý učil hokejovou abecedu. Gól ani nahrávku Roman Horák v pikantním debutu neslavil, přesto po pohárové bitvě proti Českým Budějovicím sršel elitní centr Pražanů spokojeností.

Foto: Jan Beneš/HC Sparta Praha

Sparťanský útočník Roman Horák před českobudějovickým brankářem Markem Čiliakem.

Článek

První zápas za Spartu a zrovna proti Motoru, vnímal jste ho prestižně?

Byl pro mě samozřejmě speciální. V Budějovicích jsem vyrostl, znám tam spoustu kluků. Navíc první utkání v sezoně a pro mě osobně po pěti měsících. Jsem rád, že jsme ho dovedli do úspěšného konce.

Už víte, o kolik vás týmový pokladník za premiéru zkásne?

Pecháček (Lukáš Pech) už za mnou zašel a všechno mi spočítal. Je to hodně drahý... (smích)

Poklábosil jste před začátkem duelu s budějovickým trenérem Prospalem?

Tu šanci jsem bohužel neměl. Před zápasem se soustředím na sebe. Samozřejmě viděli jsme se v Budějovicích, když jsem tam trénoval. Pár slov jsme prohodili a bude ještě spousta času, abychom se někde potkali a promluvili spolu. Motoru přeju v extralize hodně štěstí.a těším se na zápasy proti němu.

Jak jste si pondělní premiéru užil?

Hlavně jsem se po zápase soustředil, abych udejchal tempo. Samozřejmě je to začátek, vždycky chci dát gól. Tentokrát se mi to nepovedlo, ale hlavní je vítězství. Musíme tam dostat některé návyky, abychom byli připravení na sezonu.

Motor hrál vůbec první zápas po čtrnáctidenní karanténě, tréninkový výpadek na ledě se ale na mužstvu příliš neprojevil.

Klobouk dolů před nimi. Po čtrnácti dnech... Lítali tam opravdu dost a docela nás překvapili.

Triumf 5:2 se opravdu nerodil lehce.

Utekl nám začátek. Trochu jsme se trápili, prohrávali osobní souboje. Pak ale začali hrát lépe, zlepšili pohyb a ke konci nám to tam napadalo. Výborně chytal Machy (Matěj Machovský).

Navíc dokonce skóroval! Byť kuriózně...

Jo, super. Už má víc gólů než já. Takže se stydím. (úsměv)

Na led jste výjimečně vyjel s céčkem na dresu, neošíval se trochu kapitán Michal Řepík?

Ani nevím, musím se ho zeptat (úsměv). Ale měl jsem ho kvůli tomu, že jsme hráli proti Budějovicím, takže jsem ho dostal já. Jsem za to rád, je to velká pocta.

Reklama

Související témata: