Hlavní obsah

HOKEJ: Vítkovice přišly o vedení, na čele extraligy je střídá Třinec

PRAHA

Úspěšný útok na čelo tabulky předvedl v pátečním 19. kole hokejové O2 extraligy Třinec. Oceláři vyhráli divokou přestřelku ve Zlíně, kde se skóre neustále přelévalo z jedné strany na druhou, a využili tak zaváhání Vítkovic, které doma v nájezdech podlehly Litvínovu. Třetí Plzeň ochutnala v Pardubicích po šesti utkáních hořkost porážky.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Třinec zvládl utkání ve Zlíně i bez zraněného gólmana Duby.

Článek

Hokejisté Zlína čekají na tříbodové vítězství již pět zápasů a jsou stále čtvrtí. První Třinec jim už odskočil na pět bodů hlavně díky páteční vzájemné přestřelce. Hokej v podání Ocelářů je zábavný, mají nejlepší útok v extralize a nebojí se divokých výsledků, což ukázali také ve Zlíně. Dlouho se přetahovali s domácími o vedení, v závěrečné části hry už ovšem vzali otěže zápasu do svých rukou a vyhráli 6:4. Výhra je o to cennější, že na ni Třinec dosáhl i bez zraněného gólmana Dudy, který odjel z ledu v doprovodu lékaře už v úvodu zápasu.

Pardubice přivítaly doma Plzeň, která je v úžasné herní pohodě, šestkrát v řadě nepoznala hořkost porážky. Také do zápasu s "perníkáři" nastoupili Západočeši sebevědomě a otevřeli skóre, Pardubice však ještě do první sirény otočily. I začátek druhé části vyšel lépe hostům, kteří vyrovnali, pak zápas směřoval do prodloužení. To v závěrečných vteřinách odmítl Somík, Pardubice zvítězily 3:2.

První Vítkovice zatím s úspěchem odrážely pronásledovatele. Až do pátečního kola, kdy je z první příčky sesadila porážka s Litvínovem v samostatných nájezdech. Vítkovice tentokrát neotáčely stav jako minule na Kladně, ale samy se rychle ujaly vedení. Severočeši se ale nenechali zaskočit, stav obrátili a i přes Burgerovo vyrovnání v závěru si odvezli bonusový bod díky se štěstím proměněnému nájezdu Pilaře.

Mladá Boleslav ještě nikdy v historii v extralize Spartu neporazila a v normální hrací době se jí to nepodařilo ani v pátek. Vítězství v nájezdech však ve městě automobilů neslavili o nic méně. Rozhodující nájezd a domácí euforii zařídil Fabuš.

Desáté Karlovy Vary po přestěhování do nové KV Areny prohrály sedm z posledních deseti klání. Naposledy vykradl mistrův svatostánek Liberec. Bílí Tygři si do Varů přinesli pohodu z úterního vítězného souboje ze Spartou a po většinu zápasu vedli. Nakonec si po výhře 4:3 vezou všechny body na sever Čech.

Poslední tým tabulky Kometa Brno si v utkání s Českými Budějovicemi spravil chuť. V minulém kole Kometa sahala po vítězství v Třinci, to se jí nakonec rozplynulo mezi hokejkami. V souboji s Mountfieldem dlouho panovala na ledě bezbranková nuda, ale nakonec se sítě za gólmany přece jen začaly vlnit. Brňané zásluhou dvou tref Dopity slaví vítězství 3:1 a oplatili tak Jihočechům porážku z prvního vzájemného utkání sezóny.

Hokejová O2 extraliga - 19. kolo:
Zlín - Třinec 4:6ON-LINE
Branky: 6. Lučka, 27. Köhler, 29. Záhorovský, 40. Balaštík - 22. Květoň, 24. Lojek, 37. Růžička, 47. Polák, 49. Martynek, 58. Bonk
Mladá Boleslav - Sparta 2:1 po nájezdechON-LINE
Branky: 57. T. Sýkora, rozhodující nájezd Fabuš - 36. Ton
Vítkovice - Litvínov 3:4 po nájezdechON-LINE
Branky: 5. Klimek, 38. Štefanka, 57. Burger - 9. Kubinčák, 14. Hübl, 41. Jánský, rozhodující nájezd Pilař
Karlovy Vary - Liberec 3:4ON-LINE
Branky: 10. Košťál, 28. Kristek, 57. Zaťovič - 2. Bartovič, 3. Podkonický, 31. Hlaváč, 45. Kašpařík
Brno - České Budějovice 3:1ON-LINE
Branky: 47. Dopita, 49. Huml, 52. Dopita - 47. Vak
Pardubice - Plzeň 3:2ON-LINE
Branky: 5. Genoway, 18. Špirko, 60. Somík - 3. Straka, 22. Heřman

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín