Hlavní obsah

Vítkovice udolaly Spartu, Třinec obral Slavii v prodloužení

PRAHA

Hokejová O2 extraliga vstoupila šesti úterními zápasy 27. kola do druhé poloviny základní části. Šlágrem byl jednoznačně souboj vedoucích Vítkovic s pražskou Spartou, která vyhrála předcházejících šest utkání pod vedením koučů Volka a Holaně. Sedmý korálek si ale noví trenéři na vítěznou šňůru nenavlékli, Vítkovice sérii uťaly těsnou výhrou 2:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z branky do sítě Sparty.

Článek

Na extraligové špici je hodně těsno. Vítkovice vedou, ale pronásledovatelé jim stále dýchají na záda. Ostravští si pojistili první pozici výhrou nad Spartou, která se nerodila lehce. Zápas byl dlouho velmi vyrovnaný, stejně jako předchozí dva duely s Pražany, které se musely prodlužovat. Až napotřetí se rozhodlo v základní hrací době, vítěznou branku vstřelil po parádní individuální akci Hubáček.

Kladno vedlo na mistrovskými Vary dvakrát o dva góly, ale Západočeši se dokázali vrátit do zápasu a v závěru třetí části dvěma brankami srovnali s domácími krok. Blýskl se hostující Košťál, který velel ofenzivě Varů a vsítil hattrick. V dresu domácích dvakrát rozvlnili síť Martin Procházka a Kalla, druhý jmenovaný nakonec v prodloužení rozhodl o tom, že bonusový bod za výhru 4:3 zůstane na Kladně.

Mladá Boleslav přivítala na svém ledě Bílé Tygry z Liberce, kteří zlomili zápas ve svůj prospěch dvěma rychlými trefami za sebou v úvodu druhé dvacetiminutovky. V závěru zápasu zatloukl čtvrtý hřebíček do rakve s nadějemi Mladé Boleslavi Plodek a Liberec tak výhrou 4:0 bodově vykradl město automobilů.

Litvínov prochází výsledkovou krizí a vázne také produktivita Severočechů, to ostatně "chemici" potvrdili i v Českých Budějovicích, kde odevzdali všechny body po výsledku 0:3. Dopředu to Litvínovu vůbec nešlo, naopak domácí se střelecky prosadili v každé třetině a bez velkých problémů dokráčeli k výhře.

Brněnská Kometa přivítala Plzeň a dlouho vedla trefou Humla, ovšem Západočeši ve druhé třetině v rychlém sledu třikrát prostřelili gólmana Hoviho a obrátili stav utkání. Domácí se z direktu trochu oklepali a snížili, jenže úsměv na tváře plzeňských fanoušků i hráčů vrátil Straka. Dvoubrankový náskok už Plzeň udržela a vyhrála na jihu Moravy 4:2.

Na Slavii se hrál vyrovnaný hokej, který oba týmy dovedly až do prodloužení. Třinečtí Oceláři v utkání dvakrát vedli, domácí si však vynutili nastavení. V tom měl ale poslední slovo hostující Květoň, jehož trefu musel posoudit videorozhodčí, a rozhodl o výhře 3:2.

HOKEJOVÁ O2 EXTRALIGA, 27. kolo:
Kladno - K. Vary 4:3 po prodl.on-line
Branky: 7. Kalla, 14. a 28. Procházka - 24., 45. a 57. Košťál
Č. Budějovice - Litvínov 3:0on-line
Branky: 13. Veselý, 22. Květoň, 56. Gulaš
M. Boleslav - Liberec 0:4on-line
Branky: 9. Bartovič, 23. Hunkes, 26. Špaček, 55. Plodek
Vítkovice - Sparta 2:1on-line
Branky: 3. Ujčík, 44. Hubáček - 33. Ton
Brno - Plzeň 2:4on-line
Branky: 13. Huml, 40. Procházka - 31. Adamský, 34. Vampola, 35. Scofield, 49. Straka
Slavia - Třinec 2:3 po prodl.on-line
Branky: 31. Žižka, 53. Tomica - 18. Růžička, 47. Bonk, 64. Květoň
Středeční dohrávka
18:00Pardubice - Zlínon-line
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama

Související témata: