Hlavní obsah

Třinec - Č.Budějovice 0:2Na Turka nevyzráli ani v Třinci, budějovický gólman vychytal třetí nulu v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Šimánek 0 : 1
60. Sailer 0 : 2

TŘINEC

Obdivuhodná série Romana Turka pokračuje. Českobudějovický brankář v pátek v Třinci vychytal třetí nulu v řadě a gól neinkasoval už déle než tři hodiny, přesně 183 minut a 42 sekund. Jihočeši s nedobytnou svatyní obrali Oceláře o body výhrou 2:0.

Článek

Po dvou nudných třetinách se ve třetí odehrávalo drama. To když Třinec začal do soupeře bušit a Turek znovu a znovu chytil puk do své lapačky. Jako v 52. minutě. Třinec hrál přesilovku a českobudějovická branka byla pod silnou palbou. Puku se zmocnil třinecký bek Hrabal, potáhl si jej od brány, aby získal lepší palebné postavení. A pak vystřelil tvrdě do pravého dolního rohu, kde bylo volné místo.

Volno tam bylo ale jen, když napřáhl. Jakmile puk vyletěl, do pravého dolního rohu Turek hrábl lapačkou a byl znovu králem situace. Hrabal plný zoufalství se chytil za hlavu a odjížděl na střídačku. Tak končili všichni jeho spoluhráči. Na Turka si včera nepřišli.

„Toho Hrabalova gesta zmaru jsem si všiml. Byl jsem klidný, v pohodě. Třinec začal bláznit až když prohrával. takže jen deset minut to bylo ostré,“ pousmál se Roman Turek.

Rekord v délce minut s čistým kontem drží v extralize třinecký brankář Martin Vojtek. V sezoně 2001-2002 nepustil puk za záda 218 minut a 9 sekund. „Já se tohle dozvídám od novinářů, statistiky moc nesleduji. Na tři nuly za sebou si nepamatuji, asi se mi povedly poprvé,“ pravil českobudějovický hrdina. „V období, kdy pro nás je důležitý každý bod, jsou to moc dobré nuly,“ dodal.

HC Oceláři Třinec - HC Mountfield České Budějovice 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 50. Šimánek (Sailer), 60. Sailer (Vak). Rozhodčí: Pešina, Turčan - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 3371.
Třinec: Hamerlík - Cartelli, Andersons, Zíb, Hrabal, Lojek, Malec, Výtisk - D. Květoň, Polák, Bonk - Kohn, Polanský, M. Růžička - Pospíšil, Peterek, Martynek - Tomas, Kanko, Hampl. Trenéři: Marek a Kopřiva.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar - Mertl, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Sailer - Hřebejk, Micka, Kotrla. Trenéři: Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata: