Hlavní obsah

Sudí Šír a Hodek dostali finanční postih za chyby v Kladně

PRAHA

Hokejoví sudí Robin Šír a Pavel Hodek byli potrestáni komisí rozhodčích finančním postihem za chyby v duelu 27. kola extraligy mezi Kladnem a Karlovými Vary. Podle komise nezvládli konec třetí třetiny, který se po jejich několika chybných verdiktech vyhrotil. Postupně v něm dostala vyšší tresty za protesty čtveřice kladenských hokejistů Radek Bělohlav, František Kaberle, Martin Procházka a Pavel Patera.

Článek

Výše sankce nebyla podle zvyklostí zveřejněna. Šéf extraligové komise rozhodčích Pavel Halas pouze prozradil, že větší postih dostal Šír a menší Hodek, a to podle zodpovědnosti za zákroky v jejich stanoveném poli působnosti v utkání. "Byly tam špatně posouzené čtyři zákroky, tři na kladenské hráče a jeden na karlovarské," řekl ČTK Halas.

Na dvě minuty měl být podle komise vyloučen za zákrok na Bělohlava karlovarský Jakub Čutta. Za stavu 3:2 tak mohli hrát Kladenští přesilovku pěti proti třem. Vzápětí inkasoval Bělohlav za protesty desetiminutový trest, v 58. minutě po stejném verdiktu za diskuze skončil zápas i pro Kaberleho. "Jednalo se předtím o zakázané uvolnění, které mělo být odpískáno, protože k teči došlo už na obranné polovině Karlových Varů," doplnil Halas.

Kladenští hokejisté chybná rozhodnutí psychicky neunesli. Za další protesty byl vyloučen na deset minut a pak i do konce utkání Martin Procházka a po vypršení základní hrací doby i Pavel Patera, který dostal desetiminutový trest, poté na protest hodil hokejkou, za což byl vyloučen do konce utkání, a po hrubých vulgárních urážkách rozhodčích dostal trest ve hře.

Patera inkasoval v utkání celkem 55 trestných minut a od duelu s Karlovými Vary, v němž Západočeši ve vyhroceném závěru vyrovnali, ale v nastavení rozhodl duel v prospěch Kladna z trestného střílení Jaroslav Kalla, si odpykává pětizápasový trest.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice