Hlavní obsah

Proti Spartě vypsal Hynek prémie. Bude méně peněz na dárky, smál se po výhře

PRAHA

Sladší návrat na Spartu si trenér Pavel Hynek namalovat nemohl. Na konci října jej holešovický klub kvůli neuspokojivým výsledkům odvolal z funkce, veřejným tajemstvím navíc byly ne úplně ideální vztahy se zkušenými hráči. Téměř po dvou měsících Hynek na Spartu zavítal znovu, tentokrát už jako lodivod Karlových Varů. „Nikdy jsem nevěřil, že Vánoce začínají už třiadvacátého prosince,“ těšil jej zisk tří bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Pavel Hynek na lavičce Karlových Varů

Článek

„Osobní pocity jsem neřešil. V situaci, ve které jsme, byly důležité jen tři body. Bez ohledu na to, s kým hrajete,“ odmítal stylizovat zápas do kolonky „Hynek vs. Sparta“. Přesto ale přiznal, že o běžné utkání se nejednalo. „Lhal bych, kdybych řekl, že jsem za svým koncem ve Spartě udělal tlustou čáru. Ale nejsem typem člověka, který se v tom pitvá. Žiji přítomností, tedy Karlovými Vary,“ snaží se hodit angažmá ve Spartě za hlavu.

Mrzí jej jen jediné. Že neposlechl spolumajitele Sparty Antonína Charouze. Ten mu totiž již před startem sezóny předpověděl, že spolupráce s Františkem Výborným jako jeho asistentem, nemůže delší dobu fungovat. „Mě jen mrzí, že měl pravdu. Prostě jsem mladej, hloupej a nepoučitelnej. Zášť ale vůči nikomu ze Sparty necítím,“ dušuje se

Před duelem, tak jak to bývalí hráči nebo trenéři soupeře dělají, vypsal speciální prémie pro případ, že by Karlovy Vary vyhrály. Ostatně jako vždycky. „Dělal jsem to tak už ve Znojmě, Litvínově nebo Plzni. Dneska samozřejmě taky. Chcete být součástí týmu,“ vyprávěl Hynek, který svou kariéru odstartoval právě v Holešovicích. A po vydřené výhře si je karlovarští hráči začali okamžitě dobírat. „Hned mi to připomněli. Neuteču tomu, ale rád to samozřejmě dám. Prostě zbude méně peněz na dárky,“ rozesmál se Hynek.

Němec stráví Vánoce na silnici

K tomu, že Hynek bude muset přispět do klubové kasy, velkou měrou přispěl i Ondřej Němec. Reprezentační zadák předvedl spolehlivý výkon, přestože poslední dobou se téměř nezastaví. Minulý týden reprezentační turnaj v Moskvě, nyní extraliga, hned po Vánocích po Spenglerův pohár ve švýcarském Davosu. „Zatím se cítím dobře. S nároďákem jsme odehráli výborný turnaj a dobré výkony vám jen pomáhají k tomu, že se člověk cítí fyzicky lépe,“ necítí Němec sebemenší známky únavy.

Jenže odpočinku se mu nedostane ani nyní. Už bezprostředně po zápase nasedl do auta, aby se vydal do Vsetína za svou rodinou. A o dva dny později zase zpátky. „Vánoce prostě strávím na silnici. Nejdřív 350 kilometrů tam, v pátek zase 500 kilometrů zpátky do Karlových Varů. Jedu jen na otočku, abych viděl přítelkyni s malým,“ vysvětloval. Na nabitý program si ale ani v nejmenším nestěžuje. „Za těch devět let, co hraji extraligu, jsem si na to už zvykl. Přítelkyně je s tím smířená. Ví, že takhle to holt je. Svátky si užiji po kariéře.“

Reklama

Související témata: