Hlavní obsah

Brno - Kladno 3:1Kometa Brno zdolala v duelu týmů ze dna tabulky Kladno

BRNO

Přesnější koncovka vynesla Kometě Brno v bojovném duelu týmů ze dna tabulky vítězství nad Kladnem 3:1. Brňané tak snížili opět odstup od předposledního Kladna na tři body. První dvě branky Komety vstřelil při přesilovkách Radek Procházka a třetí přidal Jaroslav Svoboda. Autorem jediného gólu Kladna byl Jakub Valský.

Článek

Do prvního útoku Komety k Dopitovi se vrátil uzdravený uzdravený Erat a tím měl trenér Jeřábek po delší době k dispozici kompletní dvanáctku útočníků. Naopak Kladno přijelo do Brna bez nemocného Eberleho. V první třetině se vedle Stielera a Kuchlera střídala různá křídla, od druhé třetiny už Kladno hrálo pouze na tři útoky.

Brnu dopomohla k rychlému získání náskoku hned v úvodní minutě přesilovka. Vyloučený Valský strávil na trestné lavici pouhých 17 sekund. Po tvrdé střele obránce Ovčačíka od modré čáry vrátil pohotově kotouč do sítě Radek Procházka.

Náskok ale Brňanům psychicky příliš nepomohl. Hráli hodně nervózně a křečovitě. Zápolili s kombinací při zakládání útoků a chyby doháněli bojovností a důrazem v osobních soubojích. Kladno získalo územní převahu, do šancí se sice dostávalo s obtížemi. Pokud se hosté dostali ke koncovce, tak si neporadili s pozorným brankářem Hovim.

Oboustranná nervozita zcela vytlačila pohledný hokej. Kladno bylo ale nebezpečnější. Ve 27. minutě trefil obránce Toman tyčku. Ke zvýšení náskoku dopomohla Brňanům štěstěna, když si v samém závěru přesilovky brankář Kopřiva srazil přihrávku Radka Procházky od zadního hrazení do vlastní sítě.

Kladno po inkasované brance zvýšilo úsilí a naději na zvrat vykřesal ve 37. minutě Valský, jehož bekhendová střela prolétla Hovimu nad lapačkou do sítě. Svoje zaváhání ale finský brankář brzy napravil, když vzápětí zneškodnil Paterovi pokus o blafák. Těsně před koncem druhé třetiny se Brňanům podařilo zvýšit náskok, když se po Humlově úniku dostal ke kotouči Svoboda, který jej poslal z bezprostřední blízkosti do kladenské sítě.

V závěrečné třetině vsadili hosté na nátlakovou hru, byli častěji v útočném pásmu. Roli hlavního hrdiny duelu na sebe vzal brankář Hovi, který kryl několik vyložených šancí. Vychytal opět střely Valského, Patery i dalších útočníků. Domácí hokejisté spoléhali pouze na protiútoky, po jednom z nich se Divíškova střela odrazila od tyče a při přesilovce nastřelil další tyčku Brabenec. Kladno už v závěru nedokázalo využít územní převahu ke zvratu.

HC Kometa Brno - HC Geus Okna Kladno 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. R. Procházka (Ovčačík), 32. R. Procházka (Divíšek), 40. J. Svoboda (Huml, Brabenec) - 36. Valský (Bílek, Toman). Rozhodčí: Minář, Hradil - Bryška, Chytil. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Kometa Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, Krstev, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Kempný - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Šindel, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Ludvík, R. Procházka, Vondráček. Trenéři: V. Jeřábek, Lubina a Trličík.
Kladno: M. Kopřiva - Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Dlouhý, Mudroch, Šmach - Bělohlav, Patera, Frolík - Bílek, Kalla, Valský - Horna, Čurilla, Martin Procházka - Stieler, Kuchler. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec