Hlavní obsah

Č.Budějovice - Plzeň 2:3České Budějovice ztratily zápas s Plzní a prohrály po nájezdech

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic ztratili v závěru duel 43. kola s vedoucí Plzní a prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. Mountfield neudržel vedení po přesilovkové trefě Františka Ptáček, který si pak 44 vteřin před koncem třetí třetiny nešťastně srazil do vlastní branky pokus Jaroslava Modrého a v nájezdech rozhodl Jan Kovář. Jihočeši tak prohráli osmý z devíti rozstřelů v této sezoně.

Článek

Plzeňští se sedmi juniory na soupisce a stále bez zraněného kapitána Straky se hned po úvodním vhazování usadili v útočném pásmu a brankář Turek musel likvidovat nebezpečnou střelu Bomersbacka. Jako první se ale radovali domácí. Ve třetí minutě našel Mikeska najíždějícího Květoně a ten s přispěním nešťastné teče plzeňského obránce Modrého otevřel skóre.

Vzápětí šli na trestnou lavici za zbytečné přestupky Poživil a po něm Mikeska a hosté měli před sebou minutu a půl trvající přesilovku pět na tři. Využili ji bez problémů, po přesných přihrávkách Modrého a Bendy doklepával do zcela odkryté klece Vampola.

V bojovném průběhu první třetiny ohrozili Pöpperleho v brance hostí ještě bombou od modré Ptáček, zblízka bekhendem Gulaš a ranou z voleje po Mertlově posunutí Poživil. Na protější straně hrozili Vampola, Bomersback a Vlasák. Po zaváhání domácí obrany se dostal ke střele také junior Lev.

V úvodu druhého dějství hráli domácí přesilovku a Melichar od modré čáry zasáhl tyčku. Ve 26. minutě šel pykat faulující Benák a za vyhození kotouče k němu po šesti vteřinách přisel Modrý. Hosté během dvouminutového sevření pouze jedenkrát dostali puk ven z pásma, přesto se Jihočeši neprosadili.

Nedokázali potrestat ani následné vyloučení Dreslera, po jehož návratu na led se naopak před Turka vypravila dvojice Scofield - Kovář, ale Kovářovo zakončení bylo nepřesné. Do těsné blízkosti plzeňského brankoviště se probil Gulaš, ale Pöpperle za asistence obránců akci vyřešil. Poté Šimánek našel na modré čáře Pletku, ten však mezi dvěma beky neprojel. Bezvýslednou aktivitu Mountfield završil střelou vedle tyčky Květoň.

Na začátku třetí třetiny se ve vlastním oslabení snažil prosadit Veselý, byl však odzbrojen jediným obráncem, který mu stál v cestě. Později měl šanci Vak, ale po Snopkově přihrávce pálil vedle. Nedorozumění mezi bránícími hráči a gólmanem Turkem nabídlo Západočechům velkou šanci, Hvila však netrefil odkrytou klec. V prostoru mezi kruhy tvrdě vypálil také Scofield, ale brankáře Mountfieldu nepřekonal. Během trestu Vampoly se před brankou Západočechů jiskřilo, skóre však zůstalo beze změny.

Necelé čtyři minuty před třetí sirénou nabídl domácím přesilovku faulující Bomersback a domácí ji využili ke vstřelení vedoucího gólu, když se od modré čáry trefil Ptáček. Přestože poslední dvě minuty seděl na hanbě Vampola, zkusili hosté power play a obránce Modrý střelou z pravého kruhu za pomoci Ptáčkovy teče vyrovnal.

V nastaveném čase se nechal vyloučit Kovář, ale Mikeska, Melichar ani Ptáček v početní výhodě kotouč za brankovou čáru nedopravili. Na nájezdy se postavil do českobudějovické klece Hrubec místo Turka, ale nezastavil Kováře ani Vampolu, zatímco Mikeska s Pletkou na Pöpperleho nevyzráli.

HC Mountfield České Budějovice - HC Plzeň 1929 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. L. Květoň (Mikeska), 58. Ptáček (Vak, Veselý) - 6. Vampola (Benda, Modrý), 60. Modrý (Dvořák, Vlasák), rozhodující sam. nájezd Jan Kovář. Rozhodčí: Fraňo, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:10, navíc Vampola (Plzeň) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení. 0:1. Diváci: 4592.
České Budějovice: Turek (na nájezdy Hrubec) - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Melichar, L. Poživil - L. Květoň, Mikeska, Pletka - Gulaš, Vak, Veselý - M. Hudec, Mertl, Kotrla - Melichárek, Šimánek, Červený. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Plzeň: Pöpperle - Benda, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Jeřábek, O'Brien, Dresler - Bomersback, Vampola, Vlasák - Stránský, Tvrdík, Dvořák - Scofield, Jan Kovář, Hvila - Lev, M. Heřman, Pitule. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín