Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Karlovy Vary 1:3Karlovy Vary poprvé v sezoně dokázaly porazit Mladou Boleslav

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté mistrovských Karlových Varů zvítězili v utkání 43. kola extraligy v Mladé Boleslavi 3:1 a vůbec poprvé v sezoně dokázali nad týmem kouče Vladimíra Čermáka vyhrát. Energie se po klání týmů bojujících o play off posunula z desátého na sedmé místo, Středočeši naopak klesli z osmé na desátou pozici.

Článek

Do utkání opticky lépe vstoupili domácí, ale z úvodní branky se radovali hosté z Karlových Varů. Využili v páté minutě svou první přesilovou hru a stačilo jim k tomu 35 vteřin. Po Kumstátově přihrávce překonal Schwarze z hranice pravého kruhu přesnou přízemní střelou obránce Loginov.

Domácí nejprve mohli vyrovnat, když se kapitán Král dostal z pravého křídla před gólmana Mensatora, ale kotouč mířící mezi betony karlovarský brankář ještě vystihl. Branky se domácí dočkali ve 13. minutě. Po akci útočníka Sýkory, který objel branku hostů, se mezi střelce zapsal tvrdou ránou útočník Boháč. Mladoboleslavští mohli jít vzápětí i do vedení, ale v dobré pozici útočník Kracík těsně minul.

Do prostřední části vstoupili lépe domácí a několikrát prověřili kvality gólmana Mensatora. Ten se především vyznamenal při šanci Fabuše, když jeho střelu z bezprostřední blízkosti zneškodnil pravým betonem. Do vedení šli ale znovu hosté a pomohla jim k tomu opět přesilová hra. Na jejím konci se dostali do tlaku, a přestože se na led právě vrátil z trestné lavice Pabiška, stačil obránce Čutta od modré čáry vystřelit a tečovaný pokus si našel cestu do mladoboleslavské branky.

Hosté po této brance ještě zvýšili obrátky a dokázali do konce třetiny své vedení ještě zvýraznit. Ve vlastním oslabení se po buly před boleslavským Schwarzem dostal k puku Hřebejk a po samostatné akci si připsal první trefu v karlovarském dresu i v této sezoně.

Úvodní minuty závěrečné části patřily Mladoboleslavským. Ti se tlačili před branku Energie, ale jejich střely končily buď mimo tři karlovarské tyče, nebo u Mensatora. Hosté se do hry dostali až při 55 vteřin dlouhé přesilové hře pěti proti třem, ale to zase domácí tým podržel svými zákroky brankář Schwarz.

Domácím se ke zkorigování výsledku naskytla šance také při početní výhodě pět na tři, dokonce o deset vteřin delší než měli předtím Karlovarští, ale v koncovce se Mladoboleslavským nedařilo. Změnu stavu nepřinesla ani závěrečná power play.

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Boháč (T. Sýkora, Frolo) - 5. Loginov (Kumstát), 30. Čutta (Dobroň, Pech), 35. Hřebejk. Rozhodčí: Jebavý, Pešina - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3910.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Frolo, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Jindra - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Macho, Kracík - Bahenský, Gajovský, Handlovský - Vrbata. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Loginov, Dobroň, Čutta, Tribuncovs, Mucha, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Pech, Skladaný - Hřebejk, Kristek, Zaťovič - Zucker, Kuběna, Hluchý. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice