Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 6:3Vítkovice s Litvínovem prohrávaly 1:2, zápas otočily čtyřmi góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Reichel 0 : 1
13. Sičák 1 : 1
23. Dragoun 1 : 2
28. Štefanka 2 : 2
29. Szturc 3 : 2
47. Svačina 4 : 2
51. Kuboš 5 : 2
53. Kroupa 5 : 3
59. Selingr 6 : 3

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili ve 45. kole extraligy Litvínov 6:3 a znovu se v tabulce vklínili do první čtyřky na úkor Třince, který nebodoval ve Zlíně. Benzina v Ostravě ještě 2:1 vedla, ale pak nevyužila šance a čtyřikrát kapitulovala. Rozhodující zvrat Vítkovice načasovaly do poloviny utkání, kdy Štefanka se Szturcem dvěma slepenými zásahy během 29 sekund strhli vedení na domácí stranu.

Článek

Litvínov nemohl začít lépe: první rána na bránu se Šindelářovi přes vyrážečku přehoupla za záda a skončila za brankovou čárou. Mátožné Vítkovice v úvodu nespasila ani takřka dvouminutová přesilovka pět na tři. Nebezpečně v ní vypadala jen rána Kuboše, ale ta minula cíl.

Nespokojený pískot z tribun uťala až akce z 13. minuty. Už se zdálo, že domácí slibnou situaci překombinovali, ale kotouč se nakonec přes Szturce a Ujčíka dostal na brankoviště k Sičákovi, který ho poslal do sítě. Až pak Vítkovičtí rozhýbali počáteční ztuhlost. V závěru první části soupeře intenzivně svírali, ale Hübl pochytal velké šance Štefanky s Ujčíkem.

Rozpačitý nástup však Ostravané zopakovali i v druhém dějství. Dragoun těsně před brankou zmátl Šindeláře jemnou tečí a hosté znovu vedli. Litvínov domácím posléze zatápěl i v přesilovkách, krátkým herním výpadkem z poloviny utkání však vypadl z role.

Taktická chyba na konci početní výhody ho stála náskok. Trnka se přímo z trestné lavice vydal do přečíslení se Štefankou, který srovnal. Na obrat stačilo Vítkovicím jen 29 sekund. Hned z další akce se prosadil Szturc a Hübla po Ujčíkově nástřelu z nevýhodného úhlu zaskočil překvapivou tečí pod horní tyčku.

Litvínov cenu svých akcií zásadně znehodnotil v nevydařené početní převaze pět na tři, v níž 62 sekund bez účelu kombinoval. Zbytečnými přihrávkami místo střelby hosté pokazili i další zajímavé situace před Šindelářem, a tak je vytrestal ve 47. minutě Svačina, který se po pravém křídle prohnal kolem Švarného a sólo od vlastní modré čáry zakončil přesným bekhendem.

I když hosté měli více ze hry, soupeř je školil z produktivity. Devět minut před koncem se ujalo Kubošovo nahození od modré čáry a pátým gólem tak zpečetil vítězství Vítkovic. Domácí pak Šindeláře ještě nechali na holičkách, Kroupa ze třetí dorážky snížil, ale drama se už nekonalo. Poslední slovo měl naopak Selingr, který po příchodu z Brna zaznamenal svůj první gól ve vítkovickém dresu.

HC Vítkovice Steel - HC Benzina Litvínov 6:3 (1:1, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 13. Sičák (Ujčík, Szturc), 28. Štefanka (Trnka, Kuboš), 29. Szturc (Ujčík, R. Hruška), 47. Svačina (Jurečka), 51. Kuboš (R. Hruška, Ujčík), 59. Selingr (Treille, Vrána) - 1. Reichel (Lukeš, Jánský), 23. Dragoun (Jenáček, Bojer), 53. Kroupa (Majdan). Rozhodčí: Hradil, Husička - Čech, Poruba. Vyloučení: 7:7, navíc Selingr (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 3878.
Vítkovice: Šindelář - Kuboš, Voráček, Jurečka, Barinka, Sičák, Trnka - Kvapil, Štefanka, Krenželok - Klimek, Burger, Svačina - Ujčík, R. Hruška, Szturc - Treille, Vrána, Selingr. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Litvínov: J. Hübl - Pilař, Švarný, Kubát, Kroupa, Punčochář, Pojkar, Skuhrovec - Jánský, Reichel, Lukeš - Saulietis, V. Hübl, Kubinčák - Majdan, Trávníček, Gerhát - Bojer, Jenáček, Dragoun. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Reklama

Související témata: