Hlavní obsah

Brno - Č.Budějovice 4:0Hokejisté Brna porazili Budějovice dvěma góly Dopity a Humla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Dopita 1 : 0
26. Huml 2 : 0
28. Dopita 3 : 0
58. Huml 4 : 0

BRNO

Tři branky v rozmezí šesti minut druhé třetiny zajistily ve 45. kole O2 extraligy hokejistům Komety Brno vítězství nad Českými Budějovicemi v poměru 4:0. Po dvou gólech zaznamenali Jiří Dopita a Ivan Huml. Plný bodový zisk si dnes zajistila Kometa bojovností, lepší koncovkou a hlavně skvělým výkonem finského brankáře Sasu Hoviho.

Článek

Do brněnské sestavy naskočil po delší přestávce zaviněné zraněným už i obránce Novák a také po chřipce uzdravený Dopita. Budějovický kouč Výborný po debaklu 1:6 na ledě Slavie v minulém kole přeházel útočné řady. Ovšem postrádal zkušeného brankáře Turka, kterého nahradil Kovář.

V urputné a bojovně laděné první třetině spoléhaly oba týmy na jistotu. Převládala defenzivní taktika, která nenabídla mnoho brankových šancí. Kometa se dostala do vážnější příležitosti až v 17. minutě, kdy při vlastním oslabení ujel Dlouhý. V pokusu o blafák jej ale stačil vracející se obránce Gřegořek vytlačit ze střeleckého úhlu a Kovář šanci zmařil. Budějovice se zaměřily jen na ostřelování brněnské branky z větší vzdálenosti, což nemělo naději na úspěch.

Cestu k vítězství odstartoval hned v úvodu druhé třetiny Dopita. Hosté se sice ještě stačili ubránit přesilovce, šest vteřin po návratu vyloučeného Snopka ale Hubáček rozehrál s Eratem za brankou soupeře akci, na jejímž konci Dopita našel skulinku a poslal kotouč do sítě.

Jihočeši v dalším průběhu doplatili na nečistou hru a častá vyloučení. Ve 26. minutě při přesilovce stačil Kovář střelu obránce Protivného jen vyrazit před sebe a Huml odražený kotouč pohotově vrátil do sítě. O dvě minuty později si Dopita s Eratem při další přesilovce několikrát vyměnili kotouč, nehlídaný Dopita si najel do střeleckého prostoru a jeho dělovka nízkým příklepem prolétla mezi chrániči Kovářovi do sítě. Po tomto gólu nastoupil do českobudějovické branky Čech.

I když se Jihočeši poté výrazně zlepšili, zejména při přesilovkách protivníka nepustili z jeho obranného pásma a na brněnskou branku létal jeden kotouč za druhým, výsledný efekt chyběl. Brankář Hovi měl ve druhé třetině 24 zásahů, další rány navíc jen těsně minuly cíl.

Střelecká síla Brňanů při přesilovkách v poslední třetině už vyprchala. I když měli domácí hokejisté početní výhodu pouze proti třem hráčům soupeře, kombinační souhra vázla. Jihočeši ale ztratili při bránění hodně sil. Do většího tlaku se dostali hosté pouze při přesilovce, ovšem ani v ní se už střelecky proti výbornému Hovimu neprosadili a tím ztratili poslední šanci na případný zvrat.

V posledních minutách se už natěšení diváci ve vyprodané hale bavili mexickými vlnami a oslavami vítězství. Ty jim ještě zpestřil těsně před koncem gólem na 4:0 Huml.

HC Kometa Brno - HC Mountfield České Budějovice 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Dopita (Hubáček, Erat), 26. Huml (Protivný, J. Svoboda), 28. Dopita (Erat), 58. Huml (Brabenec, Novák). Rozhodčí: Souček, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, Kempný, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Protivný, Novák - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Ludvík, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Šindel, R. Procházka, Vondráček, Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.
Č. Budějovice: Jakub Kovář (28. J. Čech) - L. Poživil, Ptáček, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar - Šimánek, Mikeska, Pletka - Sailer, Vak, Veselý - M. Hudec, Červený, Melichárek - Gulaš, Mertl, L. Květoň. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata: