Hlavní obsah

Kometa proti Boleslavi protáhla domácí vítěznou sérii na 10 duelů

BRNO

Hokejisté Komety Brno si výhrou 4:1 nad Mladou Boleslaví připsali již desáté domácí vítězství za sebou a utekli poslednímu Kladnu na šest bodů. Stejný počet bodů ztrácí po porážce jedenáctá Boleslav na desátou Slavii a má tak již jen teoretickou naději na účast v předkole play off.

Článek

Brno se po vítězství přiblížilo Boleslavi na rozdíl pouhých dvou bodů. Hosty dnes zlomily zaváhání brankářů Schwarze a střídajícího Valenta v rozmezí 34 sekund druhé třetiny, kdy inkasovali laciné dva góly.

Oboustranná nervozita poznamenala začátek utkání. Do boleslavské sestavy se vrátil Sup, trenér Bukač přestavěl útočné řady. Hosté převyšovali v úvodních minutách defenzívně laděnou Kometu rychlostí, v koncovce se však neprosadili. Kometa ve stejné sestavě jako v nedělním duelu ve Zlíně se zaměřila na dokonalou defenzívu, křečovitost z jejího výkonu opadla až po vedoucí brance.

Ve 14. minutě po vhazování v útočném pásmu obránce Ovčačík přihrál Hubáčkovi, jenž pohotovou střelou zaznamenal svou první branku v dresu Komety. Současně se Hubáčkovi po jedenáctizápasovém brněnském čekání podařilo konečně přidat svůj jubilejní stý extraligový gól. Brňané v závěru třetiny častěji útočili, ovšem do koncovky se dostávali jen s problémy.

V bojovně laděném druhém dějství se podepsali na zvýšení náskoku Komety nejistí brankáři Mladé Boleslavi. Při přesilovce si za brankou soupeře ve 27. minutě několikrát vyměnili puk Dopita s Eratem, ten našel zadovkou na modré čáře obránce Bičánka. Jeho slabá střela podklouzla pod brankářem Schwarzem do sítě.

Boleslavský trenér Bukač se rozhodl k rychlé akci, do branky poslal náhradníka Valenta. Tah se mu ale vůbec nevydařil. Za pouhých 34 sekund Valentovi prolétl za záda lehce nahozený puk od obránce Ovčačíka.

Rychlý tříbrankový náskok na chvíli zacloumal psychikou boleslavských hráčů. Z krize je vytáhla při hře čtyři na čtyři akce Tomáše Sýkory, na jehož přihrávku do střeleckého prostoru si najel rychlý Boháč, jenž poprvé překonal Hoviho. Brňané sice častěji útočili, z tlaku ve 35. minutě trefil brněnský Huml tyčku.

V závěrečné třetině se sice ještě hosté pokusili nátlakovou hrou o zvrat. Jejich snažení ale definitivně zlomila čtvrtá branka deset minut před koncem, kdy Erat našel z rohu kluziště přesným pasem najíždějícího Divíška, jenž pečetil před play out cenný bodový zisk Brňanů.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Hubáček (Ovčačík), 27. Bičánek (Erat, Dopita), 28. Ovčačík (J. Novák, Hubáček), 50. Divíšek (Erat, R. Dlouhý) - 32. Boháč (T. Sýkora). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno)
Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, J. Novák, Ovčačík, Mojžíš, Kempný, Richter, Ostrčil - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Šindel, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Vondráček, R. Procházka, Korhoň. Trenéři: V. Jeřábek, Lubina a Trličík.
Mladá Boleslav: Schwarz (27. Valent) - Šterbák, Frolo, Lehikoinen, Jiruš, J. Kasík, Jindra, Duben - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Bahenský, Král, Sup - Fabuš, Kracík, Macho - Gajovský, Vrbata, Handlovský. Trenéři: Bukač ml. a Šejba.

Reklama

Související témata: