Hlavní obsah

Pardubice v noci uvítaly své hokejové mistry

Tisíce fanoušků v pátek v noci po čtvrtém finálovém utkání uvítaly hokejové mistry extraligy na Pernštýnském náměstí v centru Pardubic. Na své hrdiny si lidé museli počkat do časných ranních hodin, neboť "zlatí" hoši se z Ostravy domů vrátili až po druhé hodině.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Dominik Hašek se zdraví s fanoušky v Pardubicích po zisku mitrovského titulu.

Článek

Hokejový tým Pardubic získal titul po pěti letech a sportovní nadšenci jej přijali s bouřlivým nadšením. "Bylo to fantastické, protože jsme vyhráli," radoval se šéf fanklubu Karel Klodner. "Strašně krásné, nemělo to chybu," řekl jeden z fanoušků Lukáš Sommer.

Hokejisté přijeli s policejním doprovodem autobusem a z jeho střechy pozdravili diváky. Když se jim podařilo protlačit na připravené pódium, společně s lidmi skandovali a radovali se z úspěchu.

Vítězný pohár zvedali na hlavu, bouchalo šampaňské. "Mohli by titul vyhrávat každý rok. To by bylo krásné. Fandil bych do roztrhání," komentoval to další fanda Pardubic Zdeněk Vitoch.

Pardubice čtyřikrát porazily Vítkovice a staly se mistry republiky. Třetí tým základní části zakončil jedinečnou sezónu v play-off dvanácti výhrami za sebou. Velký podíl na tom měli navrátilec Dominik Hašek, jemuž obecenstvo na Pernštýnském náměstí mnohokrát děkovalo. Fanoušci křičeli i známou frázi "Hašek na hrad!". Velkou pozornost budil také nejlepší střelec vyřazovací části Petr Sýkora, ale i další hráči nesmírně vyrovnaného kádru trenéra Václava Sýkory.

Hokejisté se po oslavě s fanoušky vydali slavit sami do baru Patapuf, kde zapíjeli triumf i před pěti lety. Tehdy přitom značně poškodili mistrovskou trofej. Leto si však hodlají dát pozor.

Oslavy ale pátkem nekončí. ČEZ Arena uvítá fanoušky hokeje také v neděli odpoledne, aby co nejvíc lidí mohlo s vítězným týmem oslavit titul ještě jednou.

Reklama

Související témata: