Hlavní obsah

Verva zvyšuje konkurenci v defenzivě. Získala obránce z univerzitní NCAA

Litvínov

Hokejový Litvínov vyztužil obranné řady. Roční kontrakt s roční opcí uzavřel s Vervou Patrik Demel, který v srpnu nastoupil v pěti zápasech za Vítkovice v Generali Česká Cup. Severočeský klub o příchodu čtyřiadvacetiletého zadáka informoval v tiskové zprávě.

Foto: HC Verva Litvínov

Obránce Patrik Demel posílí Litvínov.

Článek

Demel, jenž s hokejem začínal v Porubě, působil v minulých čtyřech letech v univerzitní lize NCAA, kde hájil barvy American International College. V sezoně 2018/2019 vyhrál se svým týmem základní část soutěže i play off. V minulém ročníku předvedl svůj nejlepší bodový výkon, když ve 34 utkáních posbíral 21 kanadských bodů.

„Patrika jsme měli možnost osobně vidět v několika zápasech. Působil na nás solidním dojmem, co se týče bruslení a práce s kotoučem. Je to hráč, který je v nejlepším věku a chce na sobě pracovat. Hrál v Americe a viděli jsme jeho návyky ze zámoří," prohlásil kouč žlutočerných Vladimír Országh na adresu borce, jenž má v nohách i několik startů v mládežnických reprezentačních výběrech.

„V první řadě nám jde o zvýšení konkurence v obranných řadách. Patrik dostane šanci a bude už jen na něm, jak se chytí," říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Demel se z osobních důvodů připojí k mužstvu 27. září.

Reklama

Související témata: