Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 4:5 PPGulaš rozhodl v prodloužení o výhře Plzně na ledě Vítkovic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Stříteský 0 : 1
17. Přikryl 0 : 2
23. Polášek 1 : 2
30. Lakatoš 2 : 2
39. Straka 2 : 3
49. Gulaš 2 : 4
54. Polášek 3 : 4
58. Lakatoš 4 : 4
62. Gulaš 4 : 5
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Plzně vyhráli v předehrávce 9. kola extraligy na ledě Vítkovic 5:4 v prodloužení a po třetí výhře v řadě se posunuli na druhé místo tabulky za vedoucí Hradec Králové. Utkání rozhodl v čase 61:01 svým druhým gólem kapitán Západočechů Milan Gulaš, na domácí straně si dvě branky připsali Adam Polášek a Dominik Lakatoš.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Viktor Lang z Plzně a Roman Polák z Vítkovic svádějí pěstní souboj.

Článek
Fotogalerie

"Největší motivace pro mě byla ta, když jsem si před zápasem přečetl na vítkovických stránkách Mojmíra Trličíka, který řekl, že to furt není ono. A že se mi nedaří. Na to jsem se chystal a jsem rád, že mě takto vyhecoval, takže já mu za to děkuju. Že mě tak konečně nakopl," řekl Gulaš, který ve Vítkovicích ukončil čekání na první gól v sezoně.

Po opatrném úvodu jako první zahrozili Ostravané, ale Kubalíkovu dorážku po střele Štencla skvěle zlikvidoval plzeňský brankář Frodl. Krátce nato se do zakončení proháčkoval Schleiss, bývalý útočník Plzně si položil Frodla, jenže se dostal do ostrého úhlu a trefil jen brankovou konstrukci.

Pak ale udeřili Západočeši. Gulaš přihrál na modrou Stříteskému, po jehož dělovce puk zapadl pod horní tyčku. Hned po 23 sekundách se hosté radovali znovu. Indiáni se vymotali z rohu kluziště a Filip Přikryl bekhendovou střelou z otočky poslal kotouč přesně mezi Svobodovy betony a oslavil premiérový start v sezoně první extraligovou brankou v kariéře.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Milan Gulaš, Matěj Stříteský, Matyáš Kantner, Tomáš Mertl a Viktor Lang z Plzně se radují z gólu.

Vítkovičtí ale ve druhé části přidali a brzy se jim podařilo srovnat. Hned zkraje druhé třetiny Schleiss vysunul Poláška, jenž propálil Frodla a navázal na střelecký úspěch z předešlého zápasu v Českých Budějovic. Pak Mikyska chytrou přihrávkou přes osu kluziště našel Lakatoše, který se trefil přesně k levé tyčce.

Plzeňští si ale vzali vedení zpátky, 69 sekund před koncem druhé třetiny Stříteský prudkou přihrávkou na útočnou modrou poslal do úniku Straku, který mohl i nahrávat, ale vybral si střelu a zamířil přesně nad Svobodův beton.

Ve třetí třetině hosté odskočili zpět na rozdíl dvou branek. Kubalík před vlastní brankou nezpracoval puk, kterého se zmocnil Mertl, poslal ho do mezikruží a Gulaš poprvé v sezoně skóroval.

"Měli jsme gólově dobrý vstup do utkání. Vedli jsme 2:0 i přesto, že hra byla vyrovnaná. Druhou třetinu jsme ale odehráli nejhůř, jak jsme mohli. Vůbec jsme neplnili, co jsme si řekli. Do hry jsme se dostali zpátky zase dvěma góly ve třetí části," uvedl trenér hostů Ladislav Čihák.

Domácí ale i podruhé dokázali manko smazat. Zpět na dostřel se dostali poté, co Marosz vyhrál buly a Polášek povedenou střelou bez přípravy pod horní tyčku snížil na 3:4. Dvě minuty před koncem v oslabení ujel Lakatoš a druhým gólem v utkání poslal zápas do prodloužení.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Vítkovic Miroslav Svoboda.

Hned po minutě nastavení ale ujeli Gulaš s Mertlem a kapitán hostů potvrdil, že se mu proti Vítkovicím daří. Překonal Svobodu podruhé a navázal na všechny vzájemné zápasy z minulé sezony, ve kterých také skóroval.

"Když v prodloužení pustíte do šance Mertla s Gulašem, je pravděpodobné, že bude konec, a také to tak dopadlo. Trenérům se málokdy stává, že i po prohraném utkání můžou být na mužstvo hrdí, ale nám se to stalo. Jsem si jistý, že pokud tým bude takto pokračovat, bude to úspěšná sezona," řekl kouč domácích Mojmír Trličík.

Utkání sledoval omezený počet tisíc diváků, od pondělí bude extraliga pokračovat stejně jako další sportovní akce bez přítomnosti fanoušků na stadionech.

Předehrávka 9. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 4:5 v prodl. (0:2, 2:1, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Polášek (Schleiss, Marosz), 30. Lakatoš (J. Mikyska, Štencel), 54. Polášek (Marosz), 58. Lakatoš (Dej) - 17. Stříteský (Gulaš), 17. F. Přikryl (Stach, Budík), 39. P. Straka (Stříteský, Budík), 49. Gulaš (Mertl), 62. Gulaš (Mertl). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Kajínek, Ševic. Vyloučení: 4:5, navíc hráčská lavice Vítkovic trest do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sestavy:
Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, Štencel, Polášek, L. Kovář, Koch, P. Trška, Barinka - Schleiss, Marosz, L. Krenželok - Lakatoš, J. Mikyska, V. Polák - Mallet, Dej, Šišovský - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.
Plzeň: Frodl - Stříteský, V. Lang, Jiříček, Budík, L. Kaňák, Vráblík, od 30. navíc M. Houdek - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Gulaš, Mertl, Kantner - F. Přikryl, P. Musil, Stach - Rob, F. Suchý, Pour. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: