Hlavní obsah

Vyhazovy ve Spartě i Boleslavi. Do Holešovic míří Hořava s Rulíkem

Svůj konec oddálili jen o pár hodin. Trenéři hokejové Sparty Miloš Holaň a David Volek dovedli pražský celek v úterní předehrávce 33. kola extraligy k vítězství v Mladé Boleslavi, což bezprostředně po utkání stálo místo tamního kouče Jana Tlačila a asistenta Leo Gudase. Jenže jednat se rozhodlo i vedení Sparty a za tři hodiny přišla do redakcí pozvánka na středeční setkání s novou trenérskou dvojicí Miloslav Hořava, Radim Rulík.

Článek

Historie hokejové extraligy nepamatuje, aby po jediném utkání padli trenéři obou mužstev. „Moje intuice mi napovídá, že všechno není v pořádku, strach z odvolání si ale připouštět nechci,“ tvrdil přitom bezprostředně po utkání Holaňův asistent David Volek, jenž se ale při návratu do Prahy dozvěděl, že s kolegou v klubu končí. Vedení Sparty s novými trenéry zřejmě vyjednávalo už před zápasem a na výsledku v Boleslavi už tolik asi nezáleželo.

Holaň s Volkem působili ve Spartě od loňského října, kdy na střídačce nahradili Františka Výborného a Pavla Hynka. Po vyřazení ve čtvrtfinále play-off, v němž nestačili na Vítkovice, Pražané věřili v úspěch v další sezóně, extraligový start jim ale hrubě nevyšel. Po patnácti odehraných kolech je holešovický klub předposlední s náskokem pouhých tří bodů na poslední Kladno.

Dosavadní trenéři Sparty se na tenkém ledě pohybovali již delší dobu, nakonec skončili i přes vůbec první vítězství na ledě soupeře, která přišlo po osmi porážkách venku. "Představenstvo v úterý večer dosavadní trenéry odvolalo. Důvodem jsou aktuální postavení Sparty v extraligové tabulce a neuspokojivé výkony. Středeční trénink již povede nový hlavní trenér Miloslav Hořava s asistentem Radimem Rulíkem," uvedlo vedení klubu na svém webu.

V Boleslavi chtějí mít jasno ve čtvrtek

Mladá Boleslav nedokázala už 210 minut vstřelit gól ze hry a po třech porážkách za sebou zůstala přikovaná na dvanáctém místě tabulky. Předposlední Sparta se navíc na Středočechy v úterý bodově dotáhla. A tak se i dvojice Tlačil, Gudas dočkala nepříjemného verdiktu.

„Situace dozrála třetím zápasem po sobě, v němž jsme nebyli schopni dát gól. Cítili jsme, že je potřeba zareagovat a vedení klubu se bezprostředně po utkání rozhodlo, že ukončí spolupráci s oběma trenéry. Máme víc variant, kdo by mohl přijít na boleslavskou střídačku. Ve čtvrtek bychom to chtěli dořešit,“ oznámil sportovní manažer Milan Hnilička.

Trápení Mladé Boleslavi však nemělo kořeny jen v posledních třech duelech: Středočeši z posledních devíti utkání získali jen šest bodů, což znamenalo výrazný propad tabulkou. "Trenéry jsme dosud nechali pracovat v klidu, neměli žádná ultimata, ale teď jsme cítili, že je potřeba dát nějaký nový impuls," doplnil generální manažer boleslavského klubu Cyril Suk.

Reklama

Související témata: