Hlavní obsah

Extralize hrozí bodové zemětřesení kvůli špatné registraci hráčů. V ohrožení jsou tři kluby

PRAHA

Trojici hokejových extraligových klubů vážně hrozí kontumace zápasů kvůli neoprávněnému startu hráčů. Zástupci Plzně, Kladna a Mladé Boleslavi před sezónou chybně zaregistrovali některé nové posily, na což příslušné oddělení Českého svazu ledního hokeje přišlo v závěru minulého týdne, když potvrzovalo povolení startu plzeňského brankáře Petra Přikryla v prvoligových Litoměřicích.

Článek

"Byly zjištěny nesrovnalosti v registraci hokejistů a momentálně prověřujeme všechny hráče letošního ročníku," uvedl ředitel soutěže Stanislav Šulc pro oficiální web extraligy hokej.cz. Existuje tak možnost, že chyb bylo více. "Nedokážu odhadnout, jak dlouho to potrvá. Jestliže jsme ale zjistili zmíněné problémy, musíme mít jistotu, že se později nevyskytne zase nějaký další," řekl Šulc, který se prý s tak velkou chybou ještě nesetkal. "Občas řešíme individuální nedostatky, ovšem takhle zásadní problém tady ještě nebyl," kroutil hlavou šéf extraligy.

Momentálně je jisté, že k chybám došlo u plzeňských Přikryla a Tomáše Frola, mladoboleslavských Jiřího Marušáka, Tomáše Divíška, Petera Fabuše a Jindřicha Kotrly z Kladna. „Když s hráčem podepíšete smlouvu a zanesete ho na soupisku, musíte přestupový formulář ještě poslat na svaz a přitom zřejmě došlo k administrativní chybě,“ připustil ředitel kladenského klubu Milan Volf.

Zmínění hráči sice byli uvedeni na soupisce, kterou jejich kluby předložily ke schválení řediteli extraligy, novou klubovou příslušnost jim však nezanesly do registračního průkazu, který vystavuje hokejový svaz a před extraligovým utkáním se běžně nekontroluje. Vše se odhalilo až teď náhodou při vyřizování hostování Přikryla v I. lize za Litoměřice a našlo se i dalších pět nepřesností u registrací.

Ke dnešnímu dni jsou chyby odstraněny a všichni hráči mohli do zápasů 18. kola nastoupit bez hrozby trestu.

Kontumace by nejvíc postihla Boleslav 

Teoreticky všem klubům hrozí, že budou kontumovány zápasy, do kterých chybně zaregistrovaní hráči zasáhli. Podobnou chybu už v této sezóně udělalo vedení Plzně, za kterou neoprávněně proti Kladnu nastoupil Petr Sýkora, a Západočeši následně kontumačně prohráli 0:5. Sýkora však nastoupil ve dvou utkáních jako volný hráč bez smlouvy, zatímco mohl jen v jednom.

O možném trestu Šulc nechtěl spekulovat. Následky si prý ale kluby ponesou. „Kluby musí nést důsledky toho, že si neošetřily tak základní věc, jako je registrace hráčů u hokejového svazu. Nepamatuji, že bychom někdy odhalili podobné nesrovnalosti, ale pravidla žádné jiné řešení než kontumace podle mne nepřipouští,“ uvedl ředitel extraligy Stanislav Šulc.

Pokud by opravdu došlo ke kontumaci zápasů, ve kterých se některý ze šesti hráčů objevil, největší problémy by měla Mladá Boleslav. Divíšek s Marušákem odehráli všechny zápasy a podíleli se tak na zisku všech 22 bodů, které klub doposud získal. Relativně nejlépe by na tom bylo Kladno, Kotrla totiž podstatnou část odehrané sezóny vynechal ze zdravotních důvodů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články