Hlavní obsah

Plzeň stále hrozí právníky, zbraně nehodlají skládat ani v Mladé Boleslavi

PRAHA

Verdikt padl. A zní jednoznačně. Třem hokejovým klubům byly odebrány body. Plzeň, Kladno a Mladá Boleslav se ocitly v situaci, kdy jim patří po odečtení bodů poslední tři místa v tabulce extraligy. Šance na play-off se výrazně zmenšila. Zatímco Kladno bere rozhodnutí s pokorou, dva nejvíce postižené kluby se nehodlají s nastálou situací jen tak smířit.

Foto: www.bkboleslav.cz

Cyril Suk generální manažer hokejistů Mladé Boleslavi se už nesměje.

Článek

"S verdiktem jako klub nesouhlasíme. Myslíme si, že toto rozhodnutí není v souladu s řády hokejové extraligy, budeme zvažovat další kroky," prohlásil generální manažer BK Mladá Boleslav Cyril Suk. "Domnívám se, že se jedná o znehodnocení celého ročníku extraligy. Je mi z toho opravdu smutno," dodal.

"Já byl celý život sportovec, vždy jsem bojoval. I v tuto chvíli budu bojovat dál. Je to vidět i na ledě, jak kluci hrají. Jak odehráli poslední dva zápasy. Prostě a jednoduše - my  tady rozhodně skládat zbraně nebudeme," vzkazuje.

Bývalý úspěšný tenista nemůže pochopit, jak jeho klub mohl přijít o body, které si vybojoval na ledě. "Poradíme se s právníky a poté z toho vyvodíme další důsledky. A samozřejmě další proces, který bude následovat," uzavřel Suk.

"Je to samozřejmě nepříjemná situace a musíme se s tím nějak poprat. Vyjádříme se teprve tehdy, až budeme analyzovat odůvodnění toho rozhodnutí. Je samozřejmě na místě podat proti němu odvolání," řekl právní zástupce HC Plzeň 1929 Tomáš Tesař v rozhovoru pro Českou televizi.

„Body se dělají na ledě a ne v kancelářích," vzkázal už dříve generální manažer a zároveň kapitán týmu Martin Straka. Plzeň dokonce nevyloučila, že by případ mohl vést k zastavení extraligy, ale pro klub je to krajní řešení. Už včera kvůli celé kauze rezignoval ředitel HC Plzeň 1929 Jaromír Zavoral.

Postižené kluby se mohou do 15 dnů odvolat k Odvolací komisi Asociace profesionálních klubů ledního hokeje.

Reklama

Související témata: