Hlavní obsah

Sparta začíná umazávat ztrátu. A navíc věří v nakopávací efekt v Davosu

PRAHA

Herní i výsledková mizérie konečně odeznívá, umazat ztrátu na pozice zaručující předkolo play-off však i nadále nebude snadnou záležitostí. Hokejisté Sparty v úterý zdolali Kometu a připsali si čtvrtou výhru z posledních pěti duelů. Na desátou pozici nyní ztrácí pět bodů, což není nepřekonatelný úkol. Pražané mají ale kvůli účasti na Spenglerově poháru na svém kontě o tři duely více než jejich konkurenti, a tak se manko může brzy znovu prohloubit. Právě turnaj v Davosu by ale mohl mužstvo ještě více nakopnout, věří Holešovičtí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Sparty se radují z vítězství.

Článek

„Nálada v kabině je teď mnohem lepší, každé vítězství je znát,“ dává najevo spokojenost útočník Radek Smoleňák, aktuálně nejlepší střelec Sparty. Pražané přežili v závěrečné třetině úterního duelu s Brnem klinickou smrt v podobě dvojnásobné přesilovky Komety. „Tohle byl zlomový moment zápasu. „Kdoví, jak by to vypadalo, kdybychom inkasovali,“ přemítal Michal Broš.

Pražany ve třetí třetině podržel především brankář Tomáš Pöpperle, který si v tomto úseku hry připsal čtrnáct úspěšných zákroků. Narozdíl od Hoviho, který měl jen dva zásahy. I to svědčí o závěrečném náporu Brněnských. „V první třetině jsem tam skoro jen stál a nic z toho neměl. V té třetí jsem se dostal do herní pohody a tempa, což je vždy lepší,“ pochvaloval si Pöpperle.

Hokej v Davosu by mohl více bavit

Sparta tak na desátou pozici zaručující předkolo play-off, kterou nyní hájí Slavia, ztrácí pět bodů. Kvůli účasti na Spenglerově poháru má ale odehráno o tři zápasy více než její soupeři. Turnaj v Davosu začíná 26. prosince, a tak ztráta na desítku může zase rychle narůst. „Před námi je ještě spousta zápasů, takže se o výsledky soupeřů pídit ani nebudu. Poslední dobou se mi tabulka moc dobře nesleduje, takže se na ni radši ani nedívám,“ říká Broš.

Účasti na Spenglerově poháru si sparťané považují. Ve skupině narazí na švýcarský Servette Ženeva a nadupaný ruský Petrohrad. „Jedeme tam uhrát co nejlepší výsledek. Zápasy budou kvalitní a člověk trochu aspoň vypadne z extraligového tempa a zahraje si hokej, který by ho mohl víc bavit. Je to dobrá změna,“ přiznává Pöpperle. „Nikdy jsem tam ještě nebyl, takže se těším. I na konfrontaci s ostatními dobrými týmy. Bude to zajímavá a cenná zkušenost, která může pomoct,“ připomíná Smoleňák.

Ostatní týmy chce Sparta zastrašit

„Byl už jsem tam pětkrát, dost jsem toho viděl, takže nevím, jak to formulovat,“ dává najevo Broš, že z turnaje ve Švýcarsku, jako jeden z mála, moc nadšený není. „Pozitivní na tom ale je, že se mi tam vždy celkem dařilo. Je to úplně jiná soutěž, taková vložka do extraligy. Prestižní záležitost, člověk navíc přijde na jiné myšlenky,“ doplňuje obratem.

Sparťané doufají, že případný úspěch v Davosu by se mohl kladně podepsat i na jejich dalších výkonech v domácí soutěži. „Když tam uděláme dobrý výsledek, týmy v extralize uvidí, že jsme se rozjeli a že to myslíme vážně. Můžeme je vystrašit,“ varuje své soupeře Smoleňák. „Spenglerův pohár pro nás vždycky měl nakopávací efekt. Po něm Sparta vždycky mívala dobrý leden,“ připomíná Broš. „Mohlo by nám to pomoct,“ přidává se Pöpperle.

Reklama

Související témata: