Hlavní obsah

Slavia nadělovala, Liberec si odvezl debakl 7:1

PRAHA

Tahle bodová série není ukončena. Hokejisté Slavie porazili ve 32. kole Tipsport extraligy Liberec 7:1 a poosmé v řadě doma bodovali. Slabší úvod ze začátku sezóny je zapomenut. Hosté naopak nenavázali na formu, kterou si drželi před reprezentační přestávkou. Po dnešku je vizitka šesti vítězství ze sedmi zápasů pošramocena.

Článek

Slávistický Lukáš Krenželok slavil gól jako první, ale radost si nestačil ani pořádně užít. Vystřelil a už ležel v bolesti na ledě, přelétl libereckého hráče, který mu nastavil záda.

O pár sekund mohlo být vyrovnáno, ale domácí brankář Miroslav Kopřiva ukázal rychlý reflex, když tečovaný puk od brusle Tomáše Žižky neskončil za zády gólmana, který se účastnil minulý týden s reprezentací ruského turnaje Channel One Cupu. Tam šanci nedostal, dnes si zachytal pořádně. Po první třetině si připsal šestnáct zásahů.

Prohrávat 0:1 není problém, to hosté věděli. Ale po pěti minutách druhé části už Liberec tížil stav 0:4. Trenér Jiří Kalous si vzal oddechový čas na nabrání sil.

Šanci na snížení dostal Tomáš Klimenta, když jel sám na bránu v 36. minutě, ale jeho rána se nevešla ani mezi tři tyče, jen orazítkovala plexisklo za domácí brankou. Pro Liberec ale stále nenastal chmurný konec druhé třetiny.

Vladimír Růžička jel před koncem sám na branku, ale po faulu Martina Čakajíka rozhodčí nařídil trestné střílení. Kvůli zdravotním komplikacím slávistického útočníka se ujal příležitosti nejproduktivnější domácí hráč - Michal Vondrka. Nájezd bezpečně proměnil a liberecký gólman Tomáš Vošvrda smutnil a rozčiloval se dále jako celou druhou třetinu. Obranná hra jeho spoluhráčů v této části, to nebyl hezký pohled.

Ve třetím dějství se mnoho nezměnilo. Tomáš Micka zvýšil na 6:0 a debakl byl na světě. Za pár sekund sice snížil Klimenta, ale z pohledu zápasu šlo jen o kosmeticlký jev, který ale uzmul vychytanou nulu pro Kopřivu. Poslední slovo měl junior Michal Poletín, který svým druhým gólem v utkání zakončil stav na 7:1.

Slavia - Liberec 7:1 (1:0, 4:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Krenželok (Doležal), 21. Žižka (V. Růžička ml., Vondrka), 24. Poletín (Micka, Sklenář), 26. T. Svoboda (Roth), 40. Vondrka z trestného střílení, 48. Micka (Žejdl, Poletín), 58. Poletín (Žejdl, Micka) - 48. Klimenta (Trončinský). Rozhodčí: Hribik, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3644.
M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Kolařík, Barák - Pospíšil, V. Růžička ml., Vondrka - T. Svoboda, Benda, Tomica - Krenželok, P. Jelínek, Doležal - Micka, Sklenář, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Vošvrda - Hunkes, Čakajík, Moravec, Výtisk, Trončinský, Derner, Pavlů, Štich - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, M. Hořava - Vantuch, Podkonický, Víšek - Bárta, Ondřej, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama