Hlavní obsah

Pardubice po čtyřech porážkách zabraly v Českých Budějovicích

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté mistrovských Pardubic po sérii čtyř porážek zabraly v 32. kole na ledě Českých Budějovic a vyhráli 3:1. Východočeši se dokázali vyrovnat i s početnou marodkou útočníků, z nichž chyběli Koukal, Cetkovský, Špirko a Pineault. Mountfield prohrál čtvrtý z posledních pěti zápasů a klesl na deváté místo.

Článek

Domácí začali aktivněji a zásluhou Podlešáka si ve čtvrté minutě vypracovali první velkou šanci. Křídelník Mountfieldu ale přihrávku Mikesky zpoza branky nezužitkoval. Hosté byli hodně opatrní a nic pořádného nevymysleli ani během přesilovky v polovině úvodního dějství. Ve 13. minutě však vyrazil do brejku Kousal s obráncem Mezeiem, jenž střelou z prostoru mezi kruhy otevřel skóre.

Do palebné pozice se dostal také Buchtele, ale mířil nepřesně. Na protější straně se neprosadil Pletka, při trestu Mertla měl šanci pardubický Bartek. Další přesilovku už hosté využili: Bartek z pravé strany přihrál na levý kruh Somíkovi a ten ranou bez přípravy přidal druhý gól.

Hosté byli při chuti a českobudějovický gólman Kovář se v úvodu druhé třetiny ocitl v ohni střel. Neujaly se však pokusy Mezeie, Buchteleho ani Kaberleho. Potom Kousal vybojoval puk u zadního mantinelu, bekhendem ho poslal před branku a špatně střežený útočník Starý zblízka potřetí prostřelil Kováře.

Ke slovu dostali také Jihočeši, ale Novákův nápřah od modré čáry nebyl nebezpečný, Podlešák nezpracoval přihrávku od Šimánka a Gulaš před odkrytou klecí tak dlouho přemýšlel, až mu jeden z protihráčů vložil do střely hokejku. Uspěl teprve Mertl, který při hře čtyř proti čtyřem protlačil puk pod Svobodou za brankovou čáru.

V úvodu závěrečného dějství se Gulaš probíjel mezi dvěma beky, ale zakončit nedokázal. Neuspěl ani Květoň střelou z levé strany a průnik Vydareného byl zastaven faulem. Domácí však sehráli přesilovku neúčinně. K nebezpečné střele se dostal pardubický Somík, ale Kováře nepřekonal. Potom zkoušel štěstí Jihočech Červený, ale jeho zadovka minula cíl. V protiútoku ohrozil Kováře hostující Zohorna, střelecký pokus však nevyšel ani Kousalovi a od modré čáry napřahujícímu Kočímu. Domácí v závěru zvýšili tlak, ale jeho výsledkem byla pouze neúspěšná střela Martynka. Na power play vůbec nedošlo.

HC Mountfield České Budějovice - HC Eaton Pardubice 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Mertl (R. Pšurný) - 13. Mezei (Kousal, Kolář I), 20. Somík (Bartek), 25. Starý (Kousal). Rozhodčí: Hradil, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6, navíc A. Svoboda, Píša (oba Pardubice) oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4360.
Č. Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Šulc, Ptáček, Kolarz, Novák, Vydarený, Tůma - Šimánek, Mikeska, Podlešák - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Kuchejda (41. Červený), Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Pardubice: A. Svoboda - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Kolář II, Mezei, Jillson - Kolář I, Kousal, Starý - Bartek, Zohorna, Somík - Radil, Rákos, Buchtele - Šeda, Semorád, Nahodil. Trenéři: Jandač a Hynek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články