Hlavní obsah

Straka byl šťastný za výhru, která drží naděje Plzně na play-off

KLADNO

Zisk hodně důležitých bodů si pochvaloval plzeňský kapitán Martin Straka, který dnes v 55. minutě utkání 35. kola extraligy rozhodl o výhře 3:2 na ledě Kladna. Západočeši ztratili v předešlých čtyřech zápasech celkem devět bodů a dneska promarnili vedení 2:0, ale nakonec se dočkali plného zisku. Díky tomu se Plzeň přiblížila v boji o desítku účastníků play-off na devět bodů desátému Litvínovu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radek Duda (vpravo) v objetí s Martinem Strakou

Článek

Výhra Plzně přišla v den, kdy odvolací komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) potvrdila rozhodnutí ředitele extraligy Stanislava Šulce v kauze chybných registrací hráčů, kvůli které Západočeši ztratili 19 bodů. "Slyšel jsem to. S ničím jiným jsem nepočítal, ale teď to nechci nějakým způsobem komentovat. Všechno se dozvíte," řekl ČTK Straka, který je zároveň generálním manažerem klubu.

Lídr plzeňského týmu se soustředí hlavně na to, aby se podařilo bodové manko smazat na ledě. "Je to těžké, jsme pod psychickým tlakem, protože pořád ztrácíme buď devět nebo dvanáct bodů. Honíme to a víme, že nás každá chyba může stát celou sezonu," uvedl Straka. "Dneska jsme vedli 2:0, pak to bylo 2:2, ale my jsme měli spoustu šancí a mohlo to vypadat úplně jinak, kdybychom je proměnili. Moc gólů v posledních zápasech nedáváme, ale důležité je vítězství. To je pro nás zlato."

Bylo mu jasné, že po výsledcích v předešlých zápasech si jeho tým nemohl dovolit na ledě předpoledního Kladna zaváhat. "Kdybychom to dneska nezvládli, tak jsme to mohli odpískat. Zase žijeme, je to teď na devět bodů. Uvidíme, jak dopadnou všechna utkání ve čtvrtek. My máme v neděli doma Mladou Boleslav a musíme bodovat," doplnil Straka.

Osmatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z Vídně z roku 2005 si po zápase popovídal se svým spoluhráčem nejen ze zmíněných úspěšných turnajů, ale i z NHL Jaromírem Jágrem. Hvězda Omsku nechyběla při krátké pauze v KHL na duelu svého mateřského klubu.

Reklama

Související témata: