Hlavní obsah

Plzeň zaváhala s poslední Mladou Boleslaví

PLZEŇ

Hokejisté Plzně ztratili v nedělním utkání 36. kola extraligy důležité body, když na svém ledě prohráli s poslední Mladou Boleslaví 2:4. Západočeši sice v průběhu duelu dorovnali dvoubrankové vedení soupeře, ale poté v 55. a 56. minutě inkasovali rozhodující direkty z holí Nikoly Gajovského a Daniela Boháče.

Článek

Do branky domácích po dvouzápasové pauze opět nastoupil Hanuljak, který má vyřízený střídavý start z Chomutova. Ani on však nedokázal napravit zaváhání plzeňské defenzívy v deváté minutě, kdy Lehikoinen svůj pohodlný postup k jeho kleci zakončil přesnou střelou. Hanuljakova malá znalost ledové plochy plzeňské ČEZ arény vedla o čtyři minuty později k druhé trefě Mladé Boleslavi, když po nečekaném odrazu kotouče od zadního mantinelu pohodlně skóroval do prázdné branky Nouza.

Až poté, ve snaze o obrat v utkání, zatlačili domácí svého soupeře do hluboké defenzívy. Přesto mohli hosté získat třígólový náskok, Divíškovu přesilovkovou dorážku ale stihl zastavit Hanuljak. Lépe vyšla početní výhoda tři minuty před první sirénou domácím. Vlasákovo bekhendové nahození totiž jinak spolehlivě chytajícímu Schwarzovi propadlo mezi betony do sítě.

Od prostřední části začal plzeňský kouč Jelínek nasazovat kapitána Straku ve dvou útocích a do utkání nasadil také Martina Heřmana. Mladý útočník mohl během svého prvního střídání vstřelit gól, dorážku do odkryté branky mu však překazil nedovolený zákrok. V následné přesilovce přihrál při přečíslení dvou na jednoho Straka Vlasákovi, tomu však v zakončení za již překonaného Schwarze zabránil neposedný kotouč. Za chvíli už nejproduktivnější hráč soutěže vypálil z levého kruhu důrazně, ale strážce hostující klece dokázal pohotovým skluzem proti jeho střele zakročit.

Ve 32. minutě se blýskl také Hanuljak, když po ojedinělém brejku Mladé Boleslavi zastavil skvěle lapačkou dorážku Vrbaty z bezprostřední blízkosti. Šikovný forvard Středočechů se ale v závěru druhé třetiny dopustil dvou faulů najednou. Indiáni dokázali záhy čtyřminutovou přesilovou hru přetavit ve vyrovnání, poté co Hanzlíkovu střelu od modré čáry nadvakrát dotlačil do branky Kovář.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky se domácí až příliš tlačili do ofenzívy a hosté dvakrát nebezpečně zahrozili. Štefankův tvrdý pokus mířil jen těsně vedle a Machova Hanuljakem ztlumená střela se otřela o brankovou konstrukci. Jinak se hosté spoléhali na poctivou hru směrem dozadu. Jak ji překonat ukázal rychlým průnikem po křídle Heřman, jeho tvrdá střela však skončila na levé tyči.

Rostoucí nervozity na holích domácíc pásmu necelé dvě minuty nato, po kterém ze samostatného úniku upravil Boháč na konečných 2:4.

HC Plzeň 1929 - BK Mladá Boleslav 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 17. Vlasák (Straka, Jiří Hanzlík), 39. Jan Kovář (Jiří Hanzlík, Vlasák) - 9. Lehikoinen (Vrbata), 13. Nouza (Čížek), 55. Gajovský (Marušák, Divíšek), 56. Boháč. Rozhodčí: Mikula, Minář - Lederer, Vengřín. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. Diváci: 5715.
Plzeň: Hanuljak - Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Modrý, Slaney, Frolo - Duda, Straka, Vlasák - Stránský, Jan Kovář, Pitule - Plášek, Haman, Diviš - Vostřák, Obdržálek (21. M. Heřman), Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Mikuš, Rýgl, Hay, Marušák, Macháček, Čížek, Lehikoinen - Bahenský, Divíšek, Macho - Barney, Štefanka, Boháč - Vrbata, Nouza, Matějovský - Loskot, Tvrdík, Gajovský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: