Hlavní obsah

V Liberci se mi chytá dobře, libuje si třinecký gólman Vojtek

Gólman Martin Vojtek měl výrazný podíl na nedělním vítězství hokejistů Třince na libereckém ledě 3:2. I díky tomu si Oceláři upevnili druhé místo v tabulce extraligy a před pronásledovateli z Pardubic a právě z Liberce mají už tříbodový náskok. „Pod Ještědem se mi chytá vždycky dobře,“ liboval si v rozhovoru pro Sport cz. brankář, který za čtyři měsíce oslaví už 36. narozeniny.

Článek

Jak byste popsal zápas v Liberci? Rozdělil bych ho na dvě části. V prvních dvou třetinách jsme byli o trošku lepší. Pak jsme ale dostali gól při naší čtyřminutové přesilovce, a tím jsme nakopli soupeře. Horko těžko jsme vítězství udrželi. I když jsem měl docela dost dobrých zákroků, první inkasovanou branku beru na sebe. Zdeněk Ondřej střílel z úhlu na první tyčku, a to bych měl chytit.

Dlouho jste vedli 3:0, ale domácí rychle dotáhli na 3:2. Jak vám bylo v těch chvílích? Bylo to strašně nepříjemné. V posledních pěti minutách jsme hráli skoro čtyři minuty v oslabení čtyř proti šesti při power-play Liberce. Měli jsme toho plné brejle a jsme rádi, že jsme vedení udrželi a vezeme tři body.

V závěru se utkání trošku přiostřilo a publikum vám spílalo. Jak jste to viděl? Došlo tam k vzájemnému souboji s Tomášem Vakem. Já jsem ho přetáhl, on se otočil a vrátil mi to stejným způsobem zezadu. Myslím, že si nemáme co vyčítat.

Vám se v Liberci obvykle daří. V říjnu jste tady vychytal čisté konto při výhře Třince 5:0. Věřil jste, že byste to mohl zopakovat? Pravdou je, že jsem odolával až do 43. minuty. Ale na nějaké statistiky a vychytané nuly si nehraji. Hlavně jsme chtěli vyhrát, což se nám povedlo. Do Liberce jezdím prostě rád. K nedělnímu zápasu jsme přicestovali už den předem, tedy na Nový rok. To je naše práce, takže se nás novoroční svátky netýkají.

Jak si užíváte současné pozice třinecké brankářské jedničky? Peter Hamerlík je zraněný a od toho jsem v klubu, abych byl připravený kdykoliv jít do branky.

Jak posuzujete ambice týmu? Extraliga je vyrovnaná. Stačí prohrát čtyři zápasy a je z toho obrovský propad tabulkou. Na to ale nemyslíme. Máme velice dobré mužstvo, které by se mělo pohybovat nahoře a dostat se v klidu do první šestky pro play-off.

Reklama

Související témata: