Hlavní obsah

Hokejisté Zlína uplatnili opci na hostování brankáře Duby

ZLÍN

Hokejový brankář Tomáš Duba zůstane na hostování v týmu PSG Zlín až do konce sezony. Vedení zlínského klubu dnes uplatnilo na Dubovo hostování opci do 30. dubna. Dvojnásobný juniorský mistr světa zamířil z Třince do Zlína v polovině října loňského roku a součástí kontraktu bylo, že zůstane v novém působišti minimálně do konce ledna 2011.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mladoboleslavský Boháč stříli na zlínského brankáře Dubu.

Článek

"Tomášův příchod mužstvu v době, kdy se moc nedařilo, určitě pomohl," zhodnotil účinkování devětadvacetiletého brankáře trenér a současně sportovní manažer hokejistů Zlína Zdeněk Venera. Ten si pochvaluje, že může rozložit zátěž na dva kvalitní gólmany.

V době Dubova příchodu se Zlín potácel až na jedenáctém místě extraligové tabulky. Nyní je pátý. "Duba svými výkony dokazuje, že do našeho týmu patří. Nejen na ledě, ale také v kabině. Proto naše rozhodování o uplatnění opce bylo poměrně jednoznačné," dodal Venera.

Duba odchytal za Zlín 20 zápasů a třináctkrát pomohl mužstvu k vítězství. Čtyřikrát udržel čisté konto a drží se v čele brankářských statistik soutěže. V hodnocení úspěšnosti zásahů je s 93,34 procenta nejlepší, podle průměru inkasovaných gólů je ze stabilně chytajících brankářů druhý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články