Hlavní obsah

Budějovičtí smazali v Litvínově třígólovou ztrátu, přesto padli

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili ve 37. kole extraligy České Budějovice 4:3 a připsali si třetí výhru nad Jihočechy v sezoně. Hosté sice dokázali na stadionu Ivana Hlinky smazat tříbrankový náskok domácích, v 53. minutě ale zápas rozhodl Marek Černošek.

Článek

Litvínov se tlačil od začátku zápasu do útoku, už po patnácti vteřinách mohl skórovat nejlepší střelec domácích Jánský, ale trefil pouze boční konstrukci Kovářovi branky. Na druhé straně se nenechali zahanbit ani hosté, když nenápadnou střelou trefil Kolarz pravou tyč domácí svatyně.

Ve 4. minutě putoval na trestnou lavici českobudějovický útočník Šimánek a domácí početní výhodu dokázali využít. Kubátovu střelu Kovář jen vyrazil a Černý ji pohotově dorazil do branky. V 9. minutě vyzkoušel Kovářovu pozornost nečekanou ranou švihem Gerhát, českobudějovický brankář však se štěstím jeho pokus zneškodnil.

V polovině prvního dějství se také připomněli hosté, když Hüblovu pozornost vyzkoušel tvrdou ranou Kuchejda. Do další šance se dostal Červený, který pálil nebezpečně přes obránce, ale branka z toho nebyla. Ve 14. minutě udeřilo na druhé straně. Litvínov využil i svou druhou přesilovou hru, když se po krásné kombinace první formace trefil obránce Švarný, kterému puk nabídl na zlatém podnose před prázdnou branku Lukeš.

V úvodu druhé části hostující hráč opět putoval na trestnou lavici a Litvínov dokázal využít i třetí přesilovou hru v utkání, když po 22 vteřinách křižnou přihrávkou našel Lukeš Hübla, který zvýšil na 3:0. V polovině utkání se opět ve výborném světle předvedla první domácí formace, ale Hübl trefil pouze boční síť. Ve 36. minutě hosté zalehli puk v brankovišti a rozhodčí nařídili trestné střílení, kterého se ujal specialista na tuto dovednostní disciplínu Jenáček, ale puk mu sjel z hokejky.

V další obrovské příležitosti domácího týmu se ocitl Jánský, který si obkroužil branku, poté trefil pouze tyč Kovářovy branky. Ihned z protiútoku se trefil ranou bez přípravy z mezikruží Kuchejda. Hosté poté měli další šanci, když se kolem statického Černoška prohnal Květoň, ale Hübl puk ukryl do bezpečí pod svou výstroj. Pět vteřin před koncem druhé třetiny se hosté dočkali ještě jedné branky, opět se prosadil Kuchejda.

Do závěrečné části vlétli hosté jako uragán a sklidili ovoce v podobě vyrovnávací branky, když se v přesilové hře trefil po krásné kombinaci nejlepší střelec hostí Milan Gulaš. Domácí byli v tu chvíli jako opaření a hosté na koni. Poslat do vedení je mohl Mertl, ale trefil pouze tyč domácí branky. Udeřilo na druhé straně, když nenápadné nahození Černoška od modré skončilo k překvapení všech v brance. Domácí si poté už svůj náskok pohlídali, hostům nepomohla ani hra bez brankáře.

HC Benzina Litvínov - HC Mountfield České Budějovice 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Černý (Kubát), 14. Švarný (Lukeš, V. Hübl), 24. V. Hübl (Lukeš, Jánský), 53. Černošek (Kracík, Jenáček) - 38. Kuchejda (R. Pšurný, Mertl), 40. Kuchejda, 42. Gulaš (L. Květoň). Rozhodčí: Minář, Hrubý - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:1. Diváci: 3245.
Litvínov: J. Hübl - Černošek, Kubát, Jareš, Švarný, Skuhrovec, Stříteský - Jánský, V. Hübl, Lukeš - Černý, Kracík, Jenáček - Kubinčák, Vopat, Bojer - Maxa, Rindoš, Gerhát. Trenéři: Reichel a Kučera.
Č. Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Kotaška, Kolarz, Ptáček, Novák, Vydarený - Šimánek, Mikeska, Červený - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články